Derde kwartaal – Achttien Buurkrachtbuurten pakken milieuwinst

10 november 2016

In de zomerperiode is onder de vlag van Buurkracht flink bespaard. In achttien Buurkrachtbuurten troffen 197 huishoudens in het derde kwartaal samen 201 energie besparende maatregelen. In het vorige kwartaal waren dat er 170. De 201 besparende maatregelen zorgen voor een vermindering van de jaarlijkse CO2-uitstoot met 266.000 kilo. Dit is te vergelijken met de uitstoot van 59 huishoudens.

Buurkracht grafiek maatregelen nov2016 def300dpi 2
In het derde kwartaal namen achttien buurten energiebesparende maatregelen

De favoriete activiteit was spouwmuurisolatie; maar liefst 104 bewoners kozen voor deze maatregel, gevolgd door zonnepanelen (66) en vloerisolatie (24) op de tweede en derde plek.

Samen energie besparen succesvolst in Noord-Brabant

In de provincie Noord-Brabant waren in de zomer veruit de meeste buurten actief, namelijk elf. In deze buurten troffen bewoners samen 115 maatregelen. Met 41 maatregelen scoorde de buurt Vonderkwartier in Eindhoven daarbij het hoogst, terwijl de deelnemers uit Beers hun CO2-uitstoot het meeste verminderden, met 55.000 kilo per jaar.

Vakantieperiode

De aanwas van buurten lag in juli, augustus en september op een laag pitje. Drie enthousiaste buurten wisten hun weg naar Buurkracht te vinden. Vijftien buurtteams organiseerden in deze periode een bijeenkomst voor de buurt.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?