Denk jij mee over het nieuwe Klimaatakkoord?

28 mei 2018

Ruim 100 partijen onderhandelen op het moment intensief over het Klimaatakkoord dat er voor moet zorgen dat de CO2-uitstoot in 2030 met 49% is verminderd. Bewoners zijn tot nu toe nauwelijks betrokken, terwijl de afspraken van grote invloed zijn op het dagelijkse leven. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen! Daarom organiseert het Nederlands Platform Burgerparticipatie en Overheidsbeleid (NPBO), in samenwerking met HIER Klimaatbureau en Buurkracht een aantal bijeenkomsten.

Buurkracht content actieve buurtbewoners op buurtendag %28002%29
Denk jij mee over het nieuwe Klimaatakkoord?

Rob Rietveld, directeur NPBO: "Het Klimaatakkoord wordt alleen maar een succes als het kan rekenen op brede acceptatie in de samenleving. Dat lukt alleen maar als je mensen laat meedenken en meepraten."

Doel van de bijeenkomsten

Het doel van de bijeenkomsten van het NPBO, Buurkracht en HIER Klimaatbureau is: ophalen wat er leeft bij bewoners als het gaat om het toekomstige klimaat- en energiebeleid van de regering. En om te kijken wat mensen nodig hebben om zelf aan de slag te gaan met het leveren van een bijdrage aan de energietransitie. Alle meningen en standpunten zijn welkom.

De uitkomsten van de bijeenkomsten worden eind juni voorgelegd aan de onderhandelaars over het nieuwe Klimaatakkoord.

Praat mee in jouw regio

· 28 mei: regio Zuid-Holland en Zeeland - De Fruitvis, Marconistraat 29, Rotterdam.

· 29 mei: regio Noord-Brabant en Limburg - Seats2Meet, Strijp-S, Torenallee 24, Eindhoven.

· 31 mei: regio Noord-Holland en Utrecht - Tolhuistuin, IJpromenade 2, Amsterdam.

· 4 juni: regio Overijssel, Gelderland en Flevoland - Het Klooster, Assendorperstraat 29, Zwolle.

De inloop is vanaf 15.30 uur. De bijeenkomsten zelf zijn van 16.00 tot 21.00 uur. Aanmelden kan via www.npbo.nl. Na aanmelding volgen verder praktische details. Per bijeenkomst is er plaats voor ongeveer 40 deelnemers. Als het aantal aanmeldingen groter is dan het aantal plaatsen wordt er een selectie gemaakt.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?