Den Dungen in Ons Huis Verdient Het van RTL4

13 oktober 2014

Een energierekening van nul euro, wie wil dat niet? Het RTL4-programma Ons Huis Verdient Het, onderdeel van de gelijknamige campagne, spoort Nederlandse huishoudens aan energie te besparen. En laat daarbij inspirerende voorbeelden zien van buurten die op de goede weg zijn. Op 26 oktober besteedt het programma aandacht aan Den Dungen-Oost, waar bewoners samen aan de slag gaan met energiebesparende maatregelen.

Buurkracht 141016 ohvh in den dungen
Filmen bij Buurtteam Buurkracht Den Dungen-Oost

De cameraploeg van RTL4 was begin oktober te gast in Den Dungen-Oost, waar buurtbewoners Ed Goossens, Rien Meulenbroek en Jan Doesburg het buurtteam vormen. Zij krijgen daarbij ondersteuning van Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V dat in het leven geroepen is om buurten bij te staan bij besparingsacties. Zoals de collectieve aanschaf van zonnepanelen, het aanbrengen van spouwmuurisolatie of de plaatsing van energiezuinige CV-ketels. In Den Dungen-Oost is het buurtteam gestart met een isolatie-actie.  

Isolatie-actie verlengd!

“We hebben bij verschillende leveranciers offertes opgevraagd en het beste aanbod uitgekozen”, aldus Ed Goossens. “Dit aanbod hebben we op onze eigen buurtpagina’s op buurkracht.nl/den-dungen-oost gezet. Het is dan mooi om te zien dat de afgelopen weken tien huizen spouwmuurisolatie hebben gekregen.” Het buurtteam heeft de leverancier bereidt gevonden de aanbieding te verlengen, zodat nog meer buurtbewoners hiervan kunnen profiteren. Buurtbewoners die willen deelnemen kunnen het aanbod bekijken door zich vrijblijvend aan te melden op buurrkacht.nl/den-dungen-oost. Rien Meulenbroek: “Ik heb zelf ook van deze aanbieding gebruik gemaakt. Ik zie het nu al terug in mijn energieverbruik en merk het ook qua comfort in huis. We hopen natuurlijk zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren om energie besparende maatregelen te nemen en dit is een goed begin.”

Inzicht in je energieverbruik

Buurtbewoners die zich aanmelden op buurkracht.nl zien op hun persoonlijke pagina’s welke energiebesparende maatregelen voor hen interessant kunnen zijn. “En met een slimme meter kun je inzicht krijgen in je energieverbruik en dit vergelijken met het gemiddelde verbruik uit onze buurt”, aldus Ed Goossens.

Voor wie benieuwd is naar de beelden en meer wil weten over het buurtteam, Buurkracht en de energiebesparingsacties: kijk zondag 26 oktober om 16.30 uur naar Ons Huis Verdient Het op RTL4.

Den Dungen-Oost

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Den Dungen-Oost