Den Bosch Orthen in Ons Huis Verdient Het van RTL4

04 december 2014

Buurkracht 20141126 102357246 ios
Kees Graft wordt geïnterviewd

Een energierekening van nul euro, wie wil dat niet? Het RTL4-programma Ons Huis Verdient Het, onderdeel van de gelijknamige campagne, spoort Nederlandse huishoudens aan energie te besparen. En laat daarbij inspirerende voorbeelden zien van buurten die op de goede weg zijn. Op 14 december besteedt het programma aandacht aan Orthen, waar bewoners samen aan de slag zijn met energiebesparende maatregelen.

Eind november kwam de filmploeg in de Bossche wijk Orthen op bezoek bij Kees Graft, die enthousiast vertelt maatregelen die hij het afgelopen halfjaar genomen heeft. “Ik was een van de grootverbruikers in de wijk. Dankzij Buurkracht heb ik spouwmuurisolatie aangebracht, zonnepanelen op mijn dak gelegd, overal ledlampen ingedraaid, een pompschakelaar aangeschaft voor de vloerverwarming … ik ben nu echt met energiebesparing bezig. Het is bijna een hobby geworden.”

Samen energie besparen

Het buurtteam waar Kees Graft inmiddels deel van uitmaakt, wordt ondersteund door Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V.  “Voor mij was het milieu niet de eerste reden, maar eigenlijk gewoon geld besparen. Ik heb natuurlijk ook wel wat geïnvesteerd, maar de energierekening is flink gedaald. Dat is ook het beste verkoopargument: door mijn enthousiasme hebben in mijn straat acht andere huishoudens ook spouwmuurisolatie laten aanbrengen. En ik ben er nog een paar aan het overtuigen om ook zonnepanelen te nemen.”

Inzicht in je energieverbruik

Buurtbewoners die zich aanmelden op buurkracht.nl/orthen zien op hun persoonlijke pagina’s welke energiebesparende maatregelen voor hen interessant kunnen zijn. “En met een slimme meter kun je inzicht krijgen in je energieverbruik en dit vergelijken met het gemiddelde verbruik uit onze buurt”, aldus Kees Graft.

Voor wie benieuwd is naar de beelden en meer wil weten over het buurtteam, Buurkracht en de energiebesparingsacties: kijk zondag 14 december om 16.30 uur naar Ons Huis Verdient Het op RTL4.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?