Delden rondom Villapark op zoek naar beste zonneleverancier

03 september 2016

Bij welke specialisten in zonnepanelen gaan we prijzen opvragen? En wat willen we dan weten? Deze vragen stonden centraal tijdens de buurtbijeenkomst op 1 september in Hotel De Zwaan, speciaal georganiseerd voor alle buurtbewoners die serieus geïnteresseerd zijn in zonnepanelen. Want als je samen optrekt bij de aanschaf van zonnepanelen, dan is ieders inbreng welkom en van belang.

Buurkracht ju4a9301
Inwoners die interesse hebben, kunnen nog meedoen!

Als voorbereiding op de bijeenkomst had Dirk van Ittersum van het buurtteam een voorselectie van leveranciers gemaakt. Hij had drie bedrijven uit de regio gekozen die goed staan aangeschreven. Het team had ook alvast een lijstje gemaakt met punten voor de offerte. Zoals: hoe zit het met de garantie? Zijn de bedrijven volledig gecertificeerd? En: wat is het rendement? Teamlid Pauline Dougle: “We willen geen belangrijke zaken vergeten. En als alle leveranciers op dezelfde vragen antwoord geven, kunnen we offertes ook makkelijker vergelijken.” De buurtgenoten waren het er snel over eens: leveranciers ok, vragenlijst prima.

Kan het echt wel uit?

Pauline: “Vervolgens hebben we de financiële kant besproken. Op vorige buurtbijeenkomsten kregen we telkens de vraag: ‘Kan het echt wel uit?’ Dirk heeft dat nog eens bekeken, samen met een buurtbewoner die dit jaar zonnepanelen heeft laten plaatsen. Conclusie: wij vinden zonnepanelen nog steeds een heel verstandige investering. Als je geld op de bank hebt staan dat je nu niet nodig hebt, dan leveren zonnepanelen je op dit moment meer op dan de spaarrente. Maar we kunnen natuurlijk geen zekerheid geven; niemand weet wat er in de toekomst gaat gebeuren met bijvoorbeeld de elektriciteitsprijs of de salderingsregeling. Doe het dan ook niet alleen voor de besparing, maar ook omdat je het leuk, interessant en nuttig vindt.”

Je kunt nog meedoen

Het buurtteam gaat deze maand offertes aanvragen. Buurtbewoners die mee willen liften, zijn vanzelfsprekend van harte welkom om aan te sluiten. Stuur een mail naar Dirk van Ittersum of meld je aan via de buurtpagina. Mocht je vragen hebben over financiën, dan kun je natuurlijk ook contact opnemen.

Delden rondom Villapark

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Delden rondom Villapark