Deel en vier de resultaten van je buurtactie

26 mei 2018

Ben je aan de slag gegaan en heb je resultaten behaald met een energiebesparingsactie? Groot of klein? Grijp het moment aan om je buurt te vertellen hoe je actie is verlopen. Deel en vier de resultaten met je buurt. Daarmee maak je veel mensen blij, en succes werkt altijd aanstekelijk! Hoe maak je er een (klein) feestje van?

Wil je meer weten? Bekijk hier het overzicht van tips voor samen activiteiten ondernemen.

Buurkracht vier je succes
Vier je successen samen met je buurtgenoten

Pak het moment

Eerste set zonnepanelen geïnstalleerd? Eerste muren volgespoten? Een leuke en succesvolle ledlampenactie achter de rug? Maak het wereldkundig! Bijvoorbeeld met een berichtje in de buurtkrant, op je website of social media. Laat de deelnemers ook zelf vertellen hoe blij ze zijn met eindelijk warme voeten, of die teruglopende meterstand dankzij hun nieuwe zonnepanelen. Zeker als een actie nog loopt, helpt dit om nog meer mensen het gevoel te geven dat ze op een rijdende trein kunnen stappen. En dan kun je zo weer melden dat de eerste vijf of tien deelnemers zich gemeld hebben.

Laat de teller maar doorlopen!

Als je een buurtactie hebt lopen, probeer dan ondertussen de resultaten bij te houden. En te laten zien natuurlijk. Een bord in de tuin bijvoorbeeld, met daarop hoeveel energie de bewoners al opwekken en hoeveel geld ze daarmee uitsparen, valt de buurtgenoten zeker op en werkt aanstekelijk. De leveranciers kunnen je vaak ook laten weten hoeveel zonnepanelen ze op hoeveel huizen ze gelegd hebben. Of hoeveel vierkante meter isolatie ze hebben aangebracht op hoeveel adressen.

Feliciteer de buurt

Loopt je actie ten einde? Maak de resultaten dan bekend in de hele buurt. Dat kun je ook weer met een bericht doen, of bijvoorbeeld met een bedankkaartje dat je huis-aan-huis bezorgt. Nog leuker is het om echt te vieren dat je buurt goed bezig is. In het dorpshuis, het café, op het pleintje of het plantsoen. Een partytent, koffie, gebak, drank en nootjes zijn zó geregeld. Hartstikke gezellig, en dan heb je meteen ook weer een heleboel mensen bij elkaar om je volgende actie aan te kondigen. Want succes smaakt naar meer, toch?

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?