De woningisolatie gaat starten

14 juli 2017

De eerste bewoners uit Heeten hebben afspraken gemaakt met de Duits Groep uit Nijmegen voor het isoleren van hun huizen. Een mooie start van de isolatieactie die Energiek Heeten op 11 juli presenteerde in ‘t Trefpunt. Sommige inwoners misten de bijeenkomst vanwege hun vakantie maar besloten al eerder om mee te doen. Dorpsgenoten die ook interesse hebben om collectief isolatie in te kopen, kunnen zich aanmelden op de buurtpagina (Holterweg, Herfkensstraat of Oltheten) of door te mailen. Eerst informatie vragen mag natuurlijk ook.

Buurkracht img 20170711 wa0011
Isolatieactie van start

Loeck Tomassen van Energiek Heeten opende de avond met een toelichting op de selectie van een isolatiebedrijf. “Tijdens onze bijeenkomst in mei spraken we af dat zes bewoners verschillende bedrijven met elkaar zouden vergelijken. In ons onderzoek hebben we naar de prijs gekeken, maar ook naar de aanpak, de garanties en de kwaliteit. We hebben verschillende goede aanbiedingen gekregen, maar de Duits Groep kwam over de hele linie het beste uit de bus. Wat ons bijvoorbeeld bijzonder aanspreekt is dat deze leverancier niet ‘op afstand’ een aanbieding per woning doet, maar langskomt om het huis te bekijken. Dan krijg je echt een goed advies, want elke situatie is anders. Ook konden we een kortingsregeling afspreken: hoe meer bewoners meedoen, hoe voordeliger het wordt.”

Op tijd klaar voor het stookseizoen

Jeroen Hekkelman van de Duits Groep was er ook om toe te lichten hoe het bedrijf te werk gaat. En kon na afloop direct afspraken maken met een aantal aanwezigen om bij hen thuis de situatie te komen bekijken. De medewerkers beoordelen dan ter plekke welke maatregelen nuttig zijn, welke energiebesparing ze opleveren en wat de kosten zijn. Daarbij letten ze op de hele schil van de woning: de gevels, de vloer en het dak. Als bewoners hun keuze hebben gemaakt, kan de uitvoering snel starten. Het is de bedoeling dat het werk voor de winter klaar is, zodat het huis in het komende stookseizoen al comfortabeler voelt en de kachel minder hard hoeft te branden.

Meedoen kan nog!

De isolatieactie is een van de duurzame projecten die de bewoners van Heeten uitvoeren. Loeck noemt nog wat voorbeelden: “Met ons zwerfvuilproject ‘Heeten opgeruimd’ werden we tweede bij de vrijwilligersprijzen van de provincie Overijssel. En op 4 oktober houden we een informatieavond over de gezamenlijke aanschaf van warmtepompen. Daarmee kun je je huis duurzaam verwarmen en koelen. We houden dorpsgenoten op de hoogte van onze activiteiten, onder andere via de buurtpagina (Holterweg, Herfkensstraat of Oltheten) en via duurzaamheeten.nl. Daar kan ook iedereen zich melden die geïnteresseerd is onze isolatieactie. Samen maken we Heeten duurzaam!

Heeten rondom Holterweg

Heeten rondom Oltheten

Heeten rondom Herfkensstraat

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Heeten rondom Holterweg

Heeten rondom Oltheten

Heeten rondom Herfkensstraat