De Mortel van start met energie besparing

26 mei 2015

Buurkracht  mg 5120
Buurtteam Buurkracht De Mortel bereidt buurtbijeenkomst voor

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Om die hobbels weg te nemen, werken inwoners van De Mortel samen met Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V. Het doel: samen zorgen dat we minder energie verbruiken. Op maandag 22 juni kunnen inwoners zich vanaf 20.00 uur laten informeren tijdens een buurtbijeenkomst in de Sprank. Iedereen is van harte welkom.

Tijdens de bijeenkomst stelt het buurtteam zich voor. Ze vertellen over hun plannen en wat de buurt van hen kan verwachten. Buurkracht vertelt over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Een onafhankelijke energieadviseur presenteert de resultaten van zijn onderzoek in de buurt. Vanaf 20.00 uur is iedereen die energie wil besparen van harte welkom in de Sprank.

Laagdrempelig

Het buurtteam trekt de kar. Buurkracht ondersteunt. Bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden in de buurt te onderzoeken en bewoners te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes. Bovendien krijgt de buurt een eigen buurtpagina: www.buurkracht.nl/de-mortel. Frans van de Kam: “Je kunt je nu al aanmelden op www.buurkracht.nl/de-mortel en zien welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen zelf welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” Het buurtteam hoopt veel bewoners te begroeten op 22 juni. 

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?