De Moeren start buurtinitiatief en inventariseert wensen bewoners

18 januari 2017

Samen het woon- en leefcomfort in de wijk verbeteren. Iets dat veel mensen willen. Maar wat er vaak niet van komt. Uit onderzoek blijkt dat als een groep hier samen hun schouders onder zet, bijvoorbeeld met de hele buurt, dan kan het echt. Daarom hebben vijf bewoners een buurtteam gevormd. Ze denken hierbij aan thema’s als veiligheid en milieu. Zoals het gezamenlijk vervangen van de asbestdaken of aan samen energie besparen. Om te weten waar de buurt interesse in heeft, ontvangen alle buurtgenoten deze week een vragenlijst.

Buurkracht moeren 22
Buurtteam Buurkracht De Moeren

Sandrijn Schmitt, één van de initiatiefnemers: “Denk bijvoorbeeld aan isolatie. De Moeren is begin jaren tachtig gebouwd. De helft van de huizen heeft geen of nauwelijks isolatie en oorspronkelijk zit alleen beneden dubbel glas. Je ziet wel dat veel mensen stapje voor stapje wat aan het verbeteren zijn. Maar samen kunnen we veel grotere stappen maken. We hopen dat zo veel mogelijk buurtgenoten de vragenlijst invullen, zodat we weten waar de behoefte ligt in de buurt.” Het buurtteam deelt deze resultaten met hun buurtgenoten tijdens een buurtbijeenkomst die zij ergens in februari willen organiseren.

Samen sterk

Door samen op te trekken, profiteren de buurtgenoten van elkaars kennis en ervaring. Samen inkopen kan bovendien een behoorlijk kostenvoordeel opleveren. Buurkracht helpt hen daarbij. Al ruim 170 buurten in Nederland hebben hier goede ervaringen. Zo helpt Buurkracht het buurtteam om de buurt te enthousiasmeren en bewoners in beweging te brengen. Zodat goede voornemens geen voornemens blijven, maar worden omgezet in daden.

Aan de slag

De buurt heeft een eigen website, buurkracht.nl/de-moeren, waar het buurtteam informatie over hun acties en activiteiten plaatst. Buurtbewoners uit Benedenmoeren, Bochtmoeren, Bovenmoeren, Noortberghmoeren, Oppermoeren, Pijpersmoeren, Raaimoeren, Somerweide, Veldmoeren, Volgermoeren, Witmoeren en Zwartmoeren, die mee willen doen, kunnen hier (vrijblijvend) een account aanmaken.

Meer informatie

Contact opnemen met het buurtteam kan via e-mail. Inwoners die niet in De Moeren wonen maar wel energie willen besparen of meer willen weten over Buurkracht, kunnen contact opnemen met Steve Duzanson (06-52899044).

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?