De Kuil van start met energie besparen

10 januari 2016

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Om die hobbels weg te nemen, werken Chantal Gardien, René Schapendonk, Jan de Beer en Jan van Berkel, inwoners van De Kuil, samen met Energie Coöperatie Udenhout en Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V. Het doel: samen zorgen dat we minder energie verbruiken. Op maandag 25 januari organiseren ze hun eerste buurtbijeenkomst om 20.00 uur in basisschool de Wichelroede (Van Heeswijkstraat 1b). Iedereen is van harte welkom.

Buurkracht  mg 8187
Buurtteam De Kuil

Tijdens deze bijeenkomst vertelt het buurtteam over hun plannen en wat de buurt van hen kan verwachten. Buurkracht is aanwezig om te vertellen over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Een energieadviseur heeft onderzoek gedaan in de buurt en presenteert de resultaten. En het buurtteam heeft een mooi aanbod voor een pompschakelaar. Wat voor inwoners met vloerverwarming al gauw € 100,- per jaar kan besparen.

Inzicht in je energieverbruik

Buurtbewoners die zich aanmelden op buurkracht.nl/de-kuil zien op hun persoonlijke pagina’s welke energiebesparende maatregelen voor hen interessant kunnen zijn. “En met een slimme meter kun je inzicht krijgen in je energieverbruik en dit vergelijken met het gemiddelde verbruik uit onze buurt”, aldus Chantal Gardien. “We horen graag met welke energiebesparende maatregelen inwoners aan de slag willen. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” Het buurtteam hoopt veel bewoners te begroeten op 25 januari.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?