De Kern van start met samen energie besparen

29 februari 2016

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Maar met je buren daarin optrekken maakt het makkelijker, leuker en voordeliger. Inwoners van De Kern gaan aan de slag om in hun buurt samen energie te besparen. Buurkracht een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V., helpt hen daarbij. Op woensdag 23 maart organiseren ze hun eerste buurtbijeenkomst om 19.30 uur in het Gemeentehuis van Ten Boer. Inwoners van De Kern zijn van harte welkom.

Buurkracht  mg 2904
Het buurtteam bereidt de bijeenkomst voor

Tijdens deze bijeenkomst vertelt het buurtteam over hun plannen en wat de buurt van hen kan verwachten. Buurkracht is aanwezig om te vertellen over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Een energieadviseur heeft onderzoek gedaan in de buurt en vertelt waar de beste bespaarmogelijkheden liggen. Ook voor huurders is de bijeenkomst interessant. Want ook kleinere energiebesparende maatregelen waarmee de energierekening is te verlagen komen aan de orde.

Samen besparen loont

Op dit moment zijn al meer dan 100 buurten met Buurkracht aan het besparen. Al heel wat inwoners van Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. De buurt heeft een eigen internetpagina: www.buurkracht.nl/de-kern waar buurtbewoners zich vrijblijvend kunnen aanmelden. Harry Morselt: “Als je je aanmeldt op www.buurkracht.nl/de-kern krijg je bespaartips en zie je meteen welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” Het buurtteam hoopt veel buurtgenoten te ontmoeten op 23 maart.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?