De Fledders verduurzaamt in rap tempo

19 juli 2018

Buurkrachtbuurt De Fledders in Vries is hard op weg een van de meest duurzame wijken van de regio te worden. Inmiddels hebben 40 huishoudens uit De Fledders hun handtekening gezet onder het aanbod van zonnepanelenleverancier Platen Duurzame Technieken. Hiermee passeert de Buurkrachtbuurt de 100ste energiebesparende maatregel. Eerder al gingen de buurtbewoners samen met Buurkracht voor isolerende maatregelen, zoals spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Deze week zijn de eerste zonnepanelen geplaatst; vandaag bij een woning aan de Rocht waar ook beleidsadviseur van de gemeente Tynaarlo John Willemse bij aanwezig was.

Buurkracht de fledders 100ste maatregel
Hulde!

Behalve dat de bewoners nu kunnen genieten van hun kersverse zonnepanelen, kregen ze zonnebloemen om de mijlpaal te vieren. Het buurtteam van De Fledders werd eveneens in het zonnetje gezet: met een dinercheque aangeboden door de zonnepanelenleverancier, Platen Duurzame Technieken.

Succesvol landelijk initiatief stevig verankerd in Drenthe

Buurkracht brengt mensen bij elkaar om samen energie te besparen. Inmiddels zijn er 300 buurten actief in Nederland. In alleen al Drenthe besparen Buurkrachtbuurten ruim € 160.000,- per jaar op hun energierekeningen. De Fledders uit Vries behoort tot een van de meest succesvolle Buurkrachtbuurten van Drenthe.

Gemeente Tynaarlo heeft de hulp van burgers nodig

“We hoeven niet te wachten op de overheid om onze woningen te verduurzamen. Door krachten in de buurt te bundelen, weten we zélf grootse successen te boeken. En het is nog leuk ook! Dit alles stimuleert ons om door te gaan,” aldus Arnold Onnes, buurtteamlid van De Fledders. Voor de gemeente Tynaarlo is het succes in De Fledders tevens het bewijs dat samenwerken met burgers essentieel is. Oetra Gopal, wethouder gemeente Tynaarlo: “Als gemeente hebben we grote doelstellingen om de energietransitie een boost te geven. We kunnen hierbij niet zonder onze inwoners!”

Verdien geld met de zon

De zonnepanelenactie van De Fledders loopt tot en met 31 juli. Ook is er een isolatieactie gestart. Meedoen aan deze actie kan tot en met 14 september. Meld je voor deze en andere acties en activiteiten aan via buurkracht.nl/de-fledders. Of vul het inschrijfformulier in als je mee wilt doen met onze buurtactie. Je kunt ons ook mailen, we helpen je graag!

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?