De Fledders van start met energie besparen

22 december 2015

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er vaak niet van. Uit onderzoek blijkt dat als een buurt de krachten bundelt, het opeens wel lukt om besparingsmaatregelen van de grond te tillen. In Vries gaan inwoners van De Fledders de uitdaging aan. Ze worden daarbij geholpen door Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Het doel: energie besparen door gezamenlijk acties te organiseren. Op 12 januari kunnen inwoners zich om 20.00 uur laten informeren tijdens een buurtbijeenkomst in basisschool de Vijverstee (Fledders 14).

Buurkracht ju4a9161
Het buurtteam bereidt de bijeenkomst voor

Tijdens de bijeenkomst stelt het buurtteam zich voor. Ze vertellen over hun plannen en wat de buurt van hen kan verwachten. Buurkracht vertelt over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Een energieadviseur die onderzoek heeft gedaan in de buurt vertelt waar de buurt het meest mee kan besparen. “Onze wijk is gebouwd in de jaren zeventig en tachtig. Aandacht voor isolatie begon toen net op te komen, maar er werden nog heel andere eisen aan gesteld dan tegenwoordig. We verwachten dat er veel te besparen valt”, aldus Oscar Rietkerk, één van de initiatiefnemers. Vanaf 19.30 uur is iedereen die energie wil besparen van harte welkom in de Vijverstee voor een glas glühwein of warme chocolademelk. 

Laagdrempelig

Het buurtteam wordt geholpen door Buurkracht, die onder andere helpt de besparingsmogelijkheden in de buurt te onderzoeken en bij het opvragen en beoordelen van offertes. Bovendien krijgt de buurt een eigen buurtpagina: www.buurkracht.nl/de-fledders. Oscar: “Je kunt je nu al aanmelden op www.buurkracht.nl/de-fledders en zien welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” Het buurtteam hoopt veel bewoners te begroeten op 12 januari. 

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?