De Es van start met samen energie besparen

09 april 2016

Energie besparen is goed voor het milieu en voor de portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er vaak niet van. Uit onderzoek blijkt dat als een buurt of dorp de krachten bundelt, het opeens wel lukt om besparingsmaatregelen van de grond te tillen. In De Es gaan René van Hoorn, Chris Smit, Yvonne Cornax en Marc Planting die uitdaging aan. Met als doel: samen energie en geld besparen. Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V., ondersteunt hen daarbij.

Buurkracht website kortland tijdelijk1
Molen in Peize

De Es volgt het voorbeeld van Kortland, waar buurtgenoten ook samen met energiebesparing en Buurkracht aan de slag gaan. René van Hoorn van het buurtteam: “Ik heb in Kortland nog even meegedraaid, maar wel met het idee om in mijn eigen buurt zelf geïnteresseerden bij elkaar te zoeken die samen in ónze buurt besparingsacties willen opzetten. Zo ver zijn we nu. De Es is een jarenzeventigwijk waar nog veel energiewinst te halen valt. Toen ik bijvoorbeeld afgelopen winter een thermometer in mijn kruipruimte hing, ontdekte ik dat het daar net zo warm was als in de huiskamer. Totale verspilling. En zo is er meer. Waar kun je dan het beste mee beginnen? Welke maatregelen leveren het meeste resultaat op? Dat zijn vragen waar meer bewoners mee rondlopen. Waarom zouden we daar dan niet samen in optrekken?”

Vrijblijvend aanmelden

Buurkracht ondersteunt het buurtteam, bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden in de buurt te onderzoeken en te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes. Bovendien hebben heeft De Es een eigen pagina op de website. René: “Je kunt je nu al aanmelden op www.buurkracht.nl/de-es en zien welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke actie je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.”

Meer informatie?

Neem gerust contact op met het buurtteam voor meer informatie. Wil je meer weten over Buurkracht? Neem dan contact op met Marjan Hendriks.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?