De Buurtjes van start met energiebesparing

17 juni 2015

Buurkracht beeld pb
Buurtteam De Buurtjes bereidt buurtbijeenkomst voor

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Om die hobbels weg te nemen, werken inwoners van De Buurtjes samen met Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V. Het doel: samen zorgen dat we minder energie verbruiken. Op maandag 6 juli kunnen inwoners zich vanaf 20.00 uur laten informeren tijdens een buurtbijeenkomst in De Deel. Iedereen is van harte welkom.

Tijdens de bijeenkomst stelt het buurtteam zich voor. Ze vertellen over hun plannen en wat de buurt van hen kan verwachten. Buurkracht vertelt over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Een onafhankelijke energieadviseur presenteert de resultaten van zijn onderzoek in de buurt. Vanaf 20.00 uur is iedereen die energie wil besparen van harte welkom in De Deel.

Laagdrempelig

Het buurtteam trekt de kar. Buurkracht ondersteunt. Bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden in de buurt te onderzoeken en bewoners te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes. Bovendien krijgt de buurt een eigen buurtpagina: www.buurkracht.nl/de-buurtjes. Diana van der Steen: “Je kunt je nu al aanmelden op www.buurkracht.nl/de-buurtjes en zien welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” Het buurtteam hoopt veel bewoners te begroeten op 6 juli.

Niet de eerste buurt in Oss

De Buurtjes is niet de eerste Buurkrachtbuurt in Oss. In de Ruwaard-Staatsliedenbuurt compenseren inwoners nu al de CO2-uitstoot van 12,6 huishoudens per jaar. Ze betalen inmiddels samen € 23.337,- minder aan energie per jaar, een besparing van gemiddeld € 614,- per huishouden. Op dit moment zijn er bijna 80 Buurkrachtbuurten in Nederland.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?