De boer op met buurkracht

11 september 2018

Wanneer buren zich samen inspannen om dingen in hun buurt voor elkaar te krijgen, ontstaat er iets moois: buurkracht. Dat is de boodschap van de campagne die sinds 15 augustus op volle kracht draait om in Nederland buurkracht op te wekken en te versterken. Bijvoorbeeld om samen zonnepanelen te regelen. Heb jij het filmpje al gespot?

Buurkracht buurkracht 640x360
Hoeveel buurkracht heeft jouw buurt?

Op ruim 60 plaatsen in Nederland vinden vanaf 10 september bijeenkomsten plaats waar we bezoekers op weg helpen om hun buurkracht in te zetten. Om de verschillende talenten die elke buurt rijk is, te bundelen en zo samen iets tot stand te brengen waar de buurt beter van wordt. Te beginnen met zonnepanelen. Met de campagne – of eigenlijk meer dan 60 lokale campagnes – nodigen we iedereen in de omgeving hiervoor van harte uit. Onder andere met een video die alvast laat zien tot wat voor goeds buurkracht kan leiden: een hoop zonnepanelen op de daken, gezelligheid en het filmpje zelf. Bekijk het filmpje.

Zet je buurkracht in

Buurkracht kom je deze periode ook tegen op de radio, in lokale bladen, op straat en online. Want we willen onze kennis en ervaringen met zo veel mogelijk buurten en hun bewoners delen. Zodat die er nog een zonnige opgewekte nazomer van kunnen maken. Misschien komen we ook bij jou in de buurt. In dat geval hopen we je natuurlijk te zien op de bijeenkomst. Of stuur je kennissen.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?