Dagje Parijs in een uur bespaard

17 mei 2015

Stel je eens een gezin met twee kinderen voor. Bijvoorbeeld het gezin van Mark en Nuria. En stel, zij mogen samen met Xavi en Loes – hun zoon van twaalf en dochter van veertien – in een uur zo veel mogelijk energie besparen. Wat zou dat uurtje opleveren in een jaar? Van de winst willen ze een dagje naar Parijs. Een ambitieus doel, maar wél leuk. Zou dat lukken?

Ze hebben van te voren allerlei bespaartips bekeken en kwamen tot dit boodschappenlijstje:
besparend mondstuk voor op de kranen in de keuken en badkamer, waterbesparende douchekop, bewegingssensor voor in de gang beneden en boven, deurdranger voor de huiskamer, brievenbusborstel, tochtstrips bij de voordeur en de achterdeur, radiatorfolie achter alle verwarmingen, zandloper voor in de douche.

Mark gaat inkopen doen bij de bouwmarkt. In z’n eentje moet hij dit bij elkaar kunnen shoppen in een halfuur. Ondertussen gaan Nuria, Xavi en Loes alvast in huis aan de slag.

besparingen

Als Mark thuiskomt met zijn boodschappen, hebben ze met z’n vieren nog een halfuur over. Ze hebben van te voren de taken verdeeld en pakken meteen door.

besparingen

Na een uurtje is het tijd om de balans op te maken. Ze hebben in totaal € 107,- uitgegeven bij de bouwmarkt. Ze mogen rekenen op een besparing op hun energierekening van € 565,- per jaar (bron: Milieu Centraal).

Daarmee komen ze uit op een netto bespaarwinst van € 458,-. In een uur gedaan! Dat dagje Parijs kunnen ze dus in hun agenda zetten.

In het echt?

Lijkt het je leuk om met jouw gezin zo’n bespaaruurtje in het echt te doen? Stuur dan een berichtje naar marije@buurkracht.nl.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?