Collectieve zonnepanelenactie schot in de roos in Berggierslanden

25 juni 2018

In Berggierslanden hebben bewoners de handen ineengeslagen voor energiebesparing en zelf energie opwekken. De eerste collectieve inkoopactie voor zonnepanelen is direct een groot succes. Na een drukbezochte informatiebijeenkomst op 28 mei vroegen al 106 bewoners een persoonlijke offerte aan bij de geselecteerde leverancier Bespaarpartners. De zonnepanelenactie is een initiatief van Duurzaam Berggierslanden, een buurtteam van zeven bewoners met een ambitieus doel: vóór 2025 zonnepanelen op de helft van de daken en 20 procent minder gasverbruik in de buurt. 

Buurkracht buurkracht berggierslanden
Het buurtteam van Berggierslanden

“We willen het buurtgenoten zo makkelijk mogelijk maken om stappen te zetten”, vertelt teamlid Andreas Hartman. “Voor de zonnepanelenactie hebben wij daarom een leverancier geselecteerd. Daarvoor hebben we verschillende bedrijven benaderd en vergeleken op onder meer prijs, kwaliteit, service en garanties. Bespaarpartners uit Steenwijk kwam als beste uit de bus met een fantastisch aanbod.”

Scherp aanbod

Adviseur Jan van der Kamp van Bespaarpartners was op 28 mei met een aantal collega’s aanwezig om het bedrijf voor te stellen. Hij gaf een uitgebreide presentatie over zonnepanelen, legde uit hoe het aanbod in elkaar stak en nam achteraf samen met z’n collega’s alle tijd om vragen van bewoners te beantwoorden.

Volgende acties

Het team is blij verrast door de grote belangstelling. “We hadden gehoopt op 15 tot 20 deelnemers. Maar klaarblijkelijk is de tijd rijp en zijn bewoners er klaar voor. In het najaar staat een actie met warmtepompen gepland. Houd de website in de gaten voor de volgende acties!

Berggierslanden

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Berggierslanden