Caumerveld-Douve Weien gaat door met samen energie besparen

24 januari 2017

In een paar jaar tijd zijn op veel daken in Caumerveld-Douve Weien zonnepanelen geplaatst, mede dankzij een succesvolle zonnepanelenactie van Groene Wijk Duurzaam. De komende tijd wil deze werkgroep van bewoners in de hele wijk een nieuwe impuls geven aan energiebesparing. “Er is nog steeds veel energiewinst te halen. Goed voor de portemonnee én voor het milieu.”

Buurkracht website
Caumerveld-Douve Weien gaat door met samen energie besparen

Het onderwerp duurzaamheid leeft sterk in Caumerveld-Douve Weien. “Dat blijkt al uit de hoeveelheid zonnepanelen op de daken”, zegt Frans Pommé. Samen met Jean Weijers, Jos Simons, Enrico van der Lubben, Jo Reinders, Noud Schneider en Geert-Loys Jacobs vormt hij Groene Wijk Duurzaam. “Ook zijn er plannen om het aantal aansluitingen op aardwarmte van MijnWater in de wijk uit te breiden. Uit een enquête in de wijk kwam eerder naar voren dat er bovendien behoorlijk wat belangstelling is voor isolatie. Toch zit daar nog niet veel beweging in. Terwijl dit er een goed moment voor is: er zijn bijvoorbeeld interessante subsidies van het Rijk beschikbaar en de provincie biedt een stimuleringslening met gunstige voorwaarden.”

Buurkracht helpt

Groene Wijk Duurzaam krijgt ondersteuning van Buurkracht. Al ruim 170 buurten in Nederland hebben hier goede ervaringen mee. Buurkracht schakelt bijvoorbeeld een onafhankelijk energieadviseur in. Deze maakt een buurt- en woningscan om inzicht te krijgen welke energiebesparende maatregelen in Caumerveld-Douve Weien het meeste opleveren. Ook helpt Buurkracht het buurtteam om de buurt te enthousiasmeren voor energiebesparing en in beweging te brengen. Zodat goede voornemens geen voornemens blijven, maar worden omgezet in daden.

Blijf op de hoogte

De werkgroep houdt Caumerveld-Douve Weien graag op de hoogte van acties en activiteiten die op stapel staan. “Dat doen we via groenewijkduurzaam.nl en via een eigen buurtpagina, buurkracht.nl/caumerveld-douve-weien. Daar vind je ook tips om snel en makkelijk energie te besparen. Met een slimme meter kun je op deze pagina bovendien inzicht krijgen in je energieverbruik en dit vergelijken met het gemiddelde verbruik in de buurt. We nodigen dan ook iedereen uit zich hier aan te melden.”

Meer informatie

Neem gerust contact op met het buurtteam. Voor meer informatie over Buurkracht kun je terecht bij Joyce Bongers of via 06 505 161 14.

Caumerveld-Douve Weien

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Caumerveld-Douve Weien