Campagne voor meer buurkracht

20 juli 2018

Binnenkort kom je Buurkracht overal tegen: op straat, in lokale bladen, online en op de lokale radio. Vanaf 13 augustus nodigen we namelijk bewoners die samen met hun buren zonnepanelen willen regelen uit, op maar liefst zeventig Burenavonden verspreid door het land. Om zo in één keer zo veel mogelijk nieuwe buurtteams te vormen, geholpen door alle ervaringen die we inmiddels in 300 Buurkrachtbuurten hebben opgedaan. Dus zegt het voort: wil je met je buren zonnepanelen regelen? Doe het samen, met de hulp van Buurkracht.

Buurkracht roosendaal
In Roosendaal hebben we de Burenavond al getest

Vijf jaar Buurkracht heeft heel veel kennis en inzichten opgeleverd. Over hoe je bewoners in buurten bij elkaar brengt, waar ze enthousiast van worden en over waar mensen behoefte aan hebben. Nu het nieuwe Klimaatakkoord gepresenteerd is, kunnen we die inzichten mooi inzetten om onze activiteiten met grotere stappen dan tot nu toe uit te bouwen. Vooral in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Noord-Brabant en Limburg, en nooit ver van bestaande Buurkrachtbuurten.

Van harte welkom

Overal waar we een Burenavond op touw zetten, voeren we lokaal campagne om inwoners te interesseren voor de bijeenkomst, waar we ze op weg helpen om hun buurkracht te gebruiken. En zo een zonnepanelenactie van de grond te tillen in hun eigen buurt. Deze aanpak hebben we alvast getest, en wel in Roosendaal. Daar vond op 12 juli een eerste Burenavond plaats. Een geslaagde proef die meteen een nieuw buurtteam opleverde, met uitzicht op nog een aantal meer. Dat belooft wat voor de nazomer. En mocht je zien dat we in jouw omgeving campagne voeren en je hebt goede ervaringen met Buurkracht, enthousiasmeer dan vooral je kennissen van buiten je buurt. Of kom gewoon zelf. Graag tot dan!

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?