Buurtteam Princenhage start met energiebesparing

19 juni 2014

In deze tijd van crisis en hoge brandstofprijzen wordt energie besparen aantrekkelijker. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Om die hobbels weg te nemen gaat de Bredase Energie Coöperatie BRES samenwerken met Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V. Het doel: bewoners in Breda helpen bij besparingsmaatregelen. Te beginnen bij de Ambachtenbuurt in Princenhage.

Buurkracht  mg 5187 %281%29 klein
Princenhage

De initiatiefnemers Martijn Kegler, Hajo ’t Mannetje en Emiel Rouws van de werkgroep Duurzaam Dorp, trekken de kar, BRES en Buurkracht ondersteunen. Bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden in de buurt te onderzoeken en bewoners te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes. Bovendien levert Buurkracht een geavanceerd online platform waar bewoners hun eigen energieverbruik nauwkeurig kunnen volgen en vergelijken met het gemiddelde van hun buren. Rouws: “Je kunt je nu al aanmelden op www.buurkracht.nl/princenhage-ambachtenbuurt en zien welke maatregelen in jouw huis of voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn.”

Inzicht in je energieverbruik

De Ambachtenbuurt van Princenhage ontvangt deze zomer met voorrang gratis de slimme meter. Met de slimme meter wordt inzicht in je eigen energieverbruik mogelijk. Op buurkracht.nl is vervolgens te zien hoe ieders eigen energieverbruik zich verhoudt tot dat van de buurt. En welke maatregelen interessant zijn om energie te besparen.

Versterking voor het buurtteam welkom

Het buurtteam roept buurtbewoners op die zin en ook een beetje tijd hebben om mee te denken en de rest van de buurt te enthousiasmeren voor de plannen. Rouws: “We zijn nu met een klein en enthousiast buurtteam. Een belangrijke drijfveer is het milieu, de zorg voor een duurzame toekomst van onze planeet. Maar energie besparen scheelt ook gewoon geld en het levert meer wooncomfort op. Alle hulp is welkom. We horen het graag.”

In september organiseert het buurtteam een informatiebijeenkomst waar buurtbewoners informatie krijgen over de plannen en de aanpak.

Princenhage-Ambachtenbuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Princenhage-Ambachtenbuurt