Buurtteam Gotenpark pakt podium tijdens jaarvergadering VvE

26 april 2017

De jaarvergadering van de Vereniging van Eigenaren van het Tilburgse Gotenpark op 19 april vormde een mooie gelegenheid voor het kersverse buurtteam van Buurkracht om zichzelf te presenteren. En meteen een eerste actie aan te kondigen: Energieslurpers Speuren. Daar werd direct goed op ingeschreven. Buurtgenoten die ook willen weten welke apparaten in hun huis de grootste of stiekeme energieverslinders zijn, kunnen zich nog aanmelden.

Gotenpark is van start met samen energie besparen! Kom je ook naar de buurtborrel op 5 mei?

Jeroen Oosterling, initiatiefnemer van Buurkracht in Gotenpark, was blij met het podium dat z’n team kreeg. “Er waren ongeveer 50 buurtgenoten aanwezig, een heleboel voor een buurt met maar 132 woningen. We konden dus meteen een groot deel van de buurt bereiken.” Buurkracht stond als afsluiter op de agenda, na onderwerpen als het onderhoudsplan voor het park dat de bewoners samen beheren, financiën, verkeersdrempels en parkeerproblemen.”

Inspelen op wat er in de buurt leeft

Kees Hendriks deed het woord namens het buurtteam, waar naast hem en Jeroen ook Marijke Quint en Marian Franken in zitten. Jeroen: “Kees heeft kort uitgelegd waarom wij het initiatief hebben genomen om met Buurkracht te gaan samenwerken. We denken dat er interessante mogelijkheden zijn om samen ons energieverbruik te verlagen. Bijvoorbeeld met zonnepanelen of HR++-glas. Of met een gedeelde elektrische auto. Maar Buurkracht heeft voor ons ook een sterke sociale component. We willen inspelen op wat er in de buurt leeft. Er wonen hier bijvoorbeeld vrij veel ouderen die misschien wel hulp of gezelschap kunnen gebruiken. Daar willen we dan ook werk van maken.”

Kom naar de buurtborrel op 5 mei

Jeroen merkte dat de introductie van Buurkracht positief ontvangen werd. “We hebben alleen maar leuke reacties gekregen. Ook voor de actie Energieslurpers Speuren die we aankondigden, is veel belangstelling. Wie nog mee wil doen, kan zich bij ons melden. Op 28 april krijgen we de uitkomsten van het onderzoek naar energiebesparingsmogelijkheden dat Buurkracht heeft laten uitvoeren in Gotenpark. Dat kan de hele buurt dan inzien via onze buurtpagina. Daar houden we buurtgenoten ook op de hoogte van onze activiteiten. De eerste komt er al snel aan: op 5 mei gaan we tijdens de buurtborrel foto’s maken die we straks terug gaan zien op buurkracht.nl/gotenpark, posters en kaarten. Wij hebben er zin in.”

Javascript uitgeschakeld

Om Buurkracht.nl te bekijken moet JavaScript ingeschakeld zijn. Het lijkt er echter op dat JavaScript is uitgeschakeld of niet wordt ondersteund door je browser. Schakel je JavaScript in door je browseropties aan te passen en het opnieuw te proberen.

Hoe tevreden bent u met deze pagina?

Bedankt!

Uw feedback is met succes verstuurd.

Feedback?