Buurtteam Elsendorp scoort met bliksemactie

26 oktober 2015

Buurkracht img 8390
Kinderen trappen het licht aan
Buurkracht img 8392
Aan de slag met kleur- en speurplaten

Op donderdag bracht het buurtteam van Elsendorp energie besparen weer volop onder de aandacht op de plaatselijk basisschool. En niet alleen van de leerlingen, ook van een paar honderd aanwezige ouders, grootouders en buren.

Henri van Summeren van het buurtteam in Elsendorp heeft het al vaak verkondigd: “Energiebewustzijn begint bij de jeugd. En als het je lukt om kinderen voor energiebesparing te interesseren, gaan ze daar thuis over praten. Zo breng je in het hele gezin iets teweeg.” Om die reden blijft het buurtteam van Elsendorp op kindcentrum De Dompelaar energiebesparing onder de aandacht brengen. “Meestal op de Dag van de Duurzaamheid, maar deze keer iets later, omdat we nu konden meeliften op de afsluiting van het lesblok Techniek op de school.”

Fiets de lichten aan

Op 22 oktober vond op de school een inloopmiddag plaats waar wel een paar honderd ouders, opa’s en oma’s, buren en kennissen kwamen kijken wat de kinderen allemaal voor technische snufjes geleerd en gemaakt hadden. Henri: “Energie is een en al techniek, dus wij konden goed bij het thema aanhaken. We stonden er met een standje waar we onder andere de energieverbruiksstekkers en warmtecamera van Buurkracht demonstreerden. Er lagen kleurplaten voor de kinderen en we hadden de energiefiets geleend van het buurtteam in het Vonderkwartier in Eindhoven. Die zet bewegingsenergie die je met fietsen opwekt, om in elektriciteit. Voor deze gelegenheid hadden we er een lichtbak op aangesloten. Een groot succesnummer: kinderen stonden in de rij om op de fiets te klimmen en de lichten aan het branden te trappen.” Opzet geslaagd, vindt Henri: “Zo zie je maar hoe je met een korte actie toch bij iedereen onder de aandacht kunt komen.”

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?