Buurtinitiatief in De Lariks-Zuid nieuw leven ingeblazen

31 mei 2017

Oproep aan buurtbewoners om wensen voor de buurt kenbaar te maken

Welke behoeften zijn er in de buurt als het gaat om thema’s als groenvoorziening en energiebesparing? In De Lariks-Zuid hebben bewoners een vragenlijst onder hun buren verspreid om dit te weten te komen. Op basis van de uitkomsten van de vragenlijst bekijken ze wat de behoeftes zijn in de buurt en welke acties ze gezamenlijk kunnen aanpakken. Vul snel de vragenlijst in.

Buurkracht de lariks zuid
De Lariks Zuid

Het buurtteam heeft ervaring met het organiseren van gezamenlijke acties. Zo hebben ze in de afgelopen jaren een mooi aanbod voor zonnepanelen en isolatie voor buurtgenoten geregeld. Hierdoor besparen inwoners die hieraan mee hebben gedaan gemiddeld  € 575,- per jaar op hun energierekening en dragen ze bij aan een beter milieu. Het buurtteam bestaande uit Anneke Nicolai-Brouwer, Carina Westen, Barry van der Pol en Arnout van Loon, denkt dat er nog wel meer energiewinst te halen valt. “Of misschien zijn er wel andere ideeën die we in de buurt kunnen oppakken”, aldus Carina.

Meer informatie

De buurt heeft een eigen website buurkacht.nl/de-lariks-zuid, waar het buurtteam informatie over hun acties en activiteiten plaatst. Aanmelden is gratis en vrijblijvend. Voor meer informatie of vragen mail gerust met het buurtteam. Meer weten over Buurkracht? Neem dan contact op met Marjan Hendriks.

De Lariks-Zuid

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

De Lariks-Zuid