Buurtgenoten Heesch-Noord uitgenodigd voor buurtbijeenkomst

19 januari 2015

Energie besparen is goed voor het milieu én onze portemonnee. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Om die hobbels weg te nemen, werkt de Bernhezer Energie Coöperatie (BECO) samen met Buurkracht. Het doel: bewoners ondersteunen bij besparingsmaatregelen. Na een succesvolle start in Loosbroek is nu ook Heesch-Noord aan de beurt. Op 4 februari kunnen inwoners zich vanaf 19.30 uur laten informeren tijdens een buurtbijeenkomst in de Pas (De Misse 4). Alle geïnteresseerden zijn welkom.

Buurkracht  mg 3381 klein heesch
Heesch

Het buurtteam, met inwoners uit Heesch-Noord, trekt de kar. Initiatiefnemers Antoon van den Hurk, Marja Theelen, Japke Lamers en Huub van Herpen stellen zich tijdens de bijeenkomst voor. Ze vertellen over hun plannen en aanpak en wat de buurt van hen kan verwachten. Buurkracht vertelt over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen.

Inzicht in je energieverbruik

Met de slimme meter kun je op je persoonlijke pagina op buurkracht.nl inzicht krijgen in je eigen energieverbruik. En zien hoe jouw energieverbruik zich verhoudt tot dat van de buurt. En welke maatregelen interessant zijn om energie te besparen. Antoon van den Hurk: “Meld je vrijblijvend aan via www.buurkracht.nl/heesch-noord. Dat kan ook als je geen slimme meter hebt. Je ziet dan welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant zijn. En je wordt op de hoogte gehouden van de acties die wij organiseren.”

Samen besparen loont

Samen doen betekent het verdelen van werkzaamheden. En hoe meer mensen er mee doen, hoe voordeliger het is. “Wij beslissen zelf welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht”, aldus Antoon. Het buurtteam hoopt veel inwoners te begroeten op 4 februari in de Pas.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?