Buurtbijeenkomst Oss

26 november 2013

Buurkracht huis oss
Oss is er klaar voor

De eerste buurtbijeenkomst in Oss op 25 november was drukbezocht. Bijna 80 buurtbewoners raakten enthousiast en lieten na afloop hun gegevens achter. De initiatiefnemers gingen met een dikke stapel ingevulde formulieren naar huis. Een heel mooie start van het initiatief van de Energie Coöperatie Oss en Buurkracht.

Jaap Pannekoek opende de avond als initiatiefnemer en oprichter van Energie Coöperatie Oss en vertelde over de besparingsplannen in Oss. Waarna Pieter Stoel van Buurkracht het woord overnam en duidelijk maakte dat besparen makkelijker, goedkoper en leuker wordt als je het samen doet. Mark Plaggenborg van Kies Groen Licht presenteerde de bevindingen van zijn onderzoek in de wijk. Vooral met isolatie en HR-ketels valt in de Ruwaard-/Staatsliedenbuurt nog veel te winnen. Hoeveel werd duidelijk toen Jos Derks van Buurkracht aan het woord kwam. En vertelde hoe zijn eigen buurt dankzij een vergelijkbaar initiatief inmiddels in totaal ruim €20.000,- per jaar bespaart.

Aan de slag

De presentaties wekten interesse en riepen ook veel vragen op. Buurtbewoners hadden bijvoorbeeld hun dak wel geïsoleerd, maar al jaren geleden en vroegen zich af of die isolatie misschien aan vervanging toe was. Sommigen wilden meer inzicht in het verbruik van afzonderlijke elektrische apparaten. Ook over de slimme meter die bewoners krijgen kwamen vragen: hoe werkt dat precies en wat betekent dat voor je privacy? Jos Derks legde uit dat de gegevens alleen voor de bewoners zelf inzichtelijk zijn en voor anderen niet te herleiden zijn.

De initiatiefnemers gaan nu de aanmeldformuleren verwerken en in kaart brengen wie wat wil en wie hier een actieve bijdrage willen leveren. Dan kunnen werkgroepen gevormd worden en kan Oss echt van start…

Ruwaard - Staatsliedenbuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Ruwaard - Staatsliedenbuurt