Buurtbijeenkomst Oosterhout

12 september 2013

Buurkracht dsc 3619
Een goed gevulde zaal bij de buurtbijeenkomst

Een succes. Zo mag de buurtbijeenkomst in Oosterhout gerust genoemd worden. Bijna veertig buurtbewoners zorgden voor een goed gevulde zaal. Ze lieten zich informeren door de initiatiefnemers Jaap Stel en Martin Bruil van ONE, de energieadviseur van Kies Groen Licht en door Buurkracht en namen zelf volop deel aan de discussie.

Een inkijkje

Jaap en Martin beten het spits af: ze legden uit wie en wat ONE was, wat ze wilden, stelden prikkelende vragen aan de aanwezigen over hun energieverbruik en Martin liet zien hoe hij met een paar relatief eenvoudige ingrepen zijn energierekening aanzienlijk omlaag gebracht had. Terwijl het comfort in zijn huis was gestegen. Ook het filmpje waarin te zien was hoe energieadviseur Mark twee huizen in de buurt onder de loep nam, sloeg aan. Want iedereen in de zaal woonde precies in zo’n huis. Maar dan net een beetje anders. Mark kreeg dan ook veel vragen en maakte indruk met zijn deskundige antwoorden. Ook over de slimme meter wilden mensen van alles weten. Daarover kon Jos Derks van Enexis, die toevallig in de zaal zat, veel meer vertellen. Hij had ook mooie cijfers over een gelijksoortig project in Den Bosch paraat, die zeker nog een paar twijfelaars over de streep hebben getrokken.

Wordt vervolgd

Het resultaat: een positieve stemming, een opgetogen Jaap en Martin én vier werkgroepjes die zich elk op een besparingsmaatregel gaan storten. Eén clubje gaat zich verdiepen in vloerisolatie, zoekt leveranciers en vraagt offertes op. Een ander groepje doet die voor dakisolatie. Andere bewoners wierpen zich op om nog eens naar de spouwmuurisolaties te laten kijken, of om een plan op te stellen om kieren bij buitendeuren te dichten. Een paar bewoners wilden liever eerst nog een energieadvies voor hun eigen huis laten opstellen. Hoe dat allemaal verder gaat, lees je binnenkort op deze site.

Componisten-Natuurkundigenbuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Componisten-Natuurkundigenbuurt