Buurtbijeenkomst in Delden over energie besparen

13 november 2015

Energie besparen; wat moet je doen en hoe pak je dat nu aan? Inwoners in en rondom het Villapark in Delden organiseren hierover woensdag 25 november een buurtbijeenkomst. Samen met andere buurtgenoten willen zij in hun buurt kijken welke energiebesparende maatregelen interessant zijn. Dat is niet alleen goed voor het milieu en de energierekening, maar levert ook nog eens comfort op. Iedereen uit de buurt is vanaf 19.30 uur van harte welkom in Hotel de Zwaan (Langestraat 2).

Buurkracht ju4a9343
Buurtteam bereidt bijeenkomst voor

Dirk van Ittersum en Marloes Uitdewilligen, die samen het buurtteam vormen, stellen zich die avond voor. Zij hebben vanuit energiecoöperatie ECHT, waar zij beiden lid van zijn, de samenwerking gezocht met Buurkracht om in de buurt rondom het Villapark met energiebesparing aan de slag te gaan. Buurkracht vertelt over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Een energieadviseur heeft onderzoek gedaan in de buurt en geeft aan waar de beste bespaarmogelijkheden liggen. En buurtbewoners kunnen hun vragen stellen. Het doel is om te inventariseren of er groepen buurtbewoners samen aan de slag willen met energiebesparende maatregelen of met opwekken van duurzame energie. Denk hierbij aan het gezamenlijk slim inkopen van zonnepanelen of muurisolatie.

Inzicht, tips en hulp

Het buurtteam krijgt hulp van Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis, Holding N.V. en Cogas Duurzaam BV. Buurkracht helpt onder andere bij het opvragen en beoordelen van offertes. Inmiddels zijn landelijk ruim 90 buurten met Buurkracht aan het besparen. En al heel wat inwoners van Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. Op www.buurkracht.nl/delden-rondom-villapark kunnen inwoners zich (vrijblijvend) aanmelden. Op die website staan tips over energiebesparende maatregelen, wordt inzicht geboden in het energieverbruik en kunnen inwoners hun verbruik vergelijken met het gemiddelde verbruik van de buurt. Via deze site worden inwoners ook op de hoogte gehouden van de acties die het buurtteam organiseert. Handig als je bijvoorbeeld niet in de gelegenheid bent om naar de bijeenkomst te komen.

Delden rondom Villapark

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Delden rondom Villapark