Buurtbijeenkomst 8 oktober over energie besparen

28 september 2015

Buurkracht klo 3624
Buurkracht in Pleijendal

Energie besparen; wat moet je doen en hoe pak je dat nu aan? Groen Gebogen organiseert hierover donderdag 8 oktober een buurtbijeenkomst voor de buurt Pleijendal. Samen met de inwoners willen zij kijken welke energiebesparende maatregelen in hun buurt interessant zijn. Iedereen uit de buurt is vanaf 19.30 uur van harte welkom in het Gruthuuske (Pleijendal 7). Alle bewoners hebben een uitnodiging in de bus ontvangen. Pleijendal ligt globaal tussen Brethouwerstraat, Ruigedoornstraat, Koestraat en de straat Pleijendal.

Groen Gebogen en het buurtteam stellen zich die avond voor. Buurkracht vertelt over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Een energieadviseur heeft onderzoek gedaan in de buurt en geeft aan waar de beste bespaarmogelijkheden liggen. Ook bij de mogelijkheden die huurders hebben, wordt stilgestaan. En inwoners kunnen hun vragen stellen. Het buurtteam is benieuwd hoe enthousiast hun buurtgenoten zijn. En of ze zich gaan aanmelden op buurkracht.nl. Vervolgens bepalen de bewoners samen met het buurtteam welke maatregelen interessant zijn om mee aan de slag te gaan. Denk hierbij aan het gezamenlijk slim inkopen van zonnepanelen of muurisolatie.

Inzicht, tips en hulp

Het buurtteam krijgt hulp van Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Zij helpen onder andere bij het opvragen en beoordelen van offertes. Inmiddels zijn ruim 80 buurten met Buurkracht aan het besparen. En al heel wat inwoners van Buurkrachtbuurten hebben hun energierekening zien dalen. Op www.buurkracht.nl/pleijendal kunnen inwoners zich (vrijblijvend) aanmelden. Naast tips over energiebesparende maatregelen, wordt inzicht geboden in het energieverbruik en kunnen inwoners hun verbruik vergelijken met het gemiddelde verbruik van de buurt. Via deze site worden inwoners ook op de hoogte gehouden van de acties die het buurtteam organiseert. Handig als je bijvoorbeeld niet in de gelegenheid bent om naar de bijeenkomst te komen.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?