Buurtbank en boompje in Hart van Spierveen

13 oktober 2016

Op 10 oktober werd in Eelde, op de Dag van de Duurzaamheid, op ludieke wijze aandacht gevraagd voor de officiële start van de nieuwe Buurkrachtbuurt Hart van Spierveen. Op een grasveld midden in de buurt plantten de wethouder en de voorzitter van de EC Drentse Aa een boompje. Ook werd de spiksplinternieuwe Buurkracht-Buurtbank ingewijd. Deze bank verhuist in de toekomst mee naar nieuwe Buurkrachtbuurten in Drenthe. Om ook andere buurten te stimuleren om met elkaar in gesprek te gaan over energiebesparing.

Buurkracht spierveen boomplanten1
Wethouder Wijbenga van Tynaarlo en Jasper Annyas, voorzitter van EC Drentse Aa

De inwoners van Spierveen waren maandagavond van harte welkom op het grasveld aan de Broekstukken en Zuurstukken. In de border was een mooi gat gegraven voor het boompje en de vuurkorven waren gezellig aan. Wethouder Wijbenga van Tynaarlo en Jasper Annyas, voorzitter van EC Drentse Aa hadden samen de eer om de boom te mogen planten.

Duurzame appelsap

Onder het genot van een lekker duurzaam glaasje geperste appelsap konden bezoekers meteen de kersverse Buurtbank van Buurkracht uitproberen. De Buurtteamleden  grepen dit moment meteen aan om de mensen uit de buurt bij te praten over Buurkracht, energie besparen en opwekken en de plannen voor de buurt. Martina de Lange van Drentse Aa en lid van het buurtteam. “We gaan het bankje straks ook gebruiken tijdens de eerste buurtbijeenkomst om persoonlijk met mensen in gesprek te gaan over hun wensen op het gebied van energiebesparing, of om ervaringen te delen. We willen een beetje af van die klassieke opzet met presentaties en iemand die iets vertelt. Via het bankje gaan we het op een informelere manier aanpakken.”

Kom op het bankje

Buurkracht spierveen buurtbank1
Buurkracht buurtbankje

In de gemeente Tynaarlo is energiecoöperatie Drentse Aa samen met Buurkracht hard aan de slag met energiebesparing. In De Fledders in Vries is het eerste buurtteam van start gegaan. Hart van Spierveen is de tweede. En natuurlijk volgen er meer. Het bankje zal symbolisch worden overgedragen aan nieuwe buurten om ook daar het gesprek met bewoners van de buurt aan te gaan over hun wensen en ervaringen op het gebied van energie besparen.

26 oktober Buurtbijeenkomst

Wie de bank wil uitproberen en met ons in gesprek wil over energiebesparing en de plannen voor onze buurt, is dan van harte welkom op de buurtbijeenkomst in Hart van Spierveen op 26 oktober om 20.00 uur in het Else van der Laanhuis, Hooiweg 18 in Eelde. Wij vertellen je dan alles over samen energie besparen en komen dan meteen met een aantrekkelijk isolatieaanbod. Kom je ook?

Wil je ook meedoen met acties in Hart van Spierveen? Op onze buurtpagina houden we je graag op de hoogte.

Hart van Spierveen

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Hart van Spierveen