Buurkrachtbuurten gaan voor de prijzen

18 januari 2018

Op de dag van de Duurzaamheid startte de tiende editie van Klimaatstraatfeest. Voor de veertien Buurkrachtbuurten in de race wordt het een spannende strijd. In Ommelanderwijk-Zuidwending en Schrijverskwartier gaan ze er vol voor.

Wil je ook meedoen met het Klimaatstraatfeest? Meld je hier aan. Je maakt nog volop kans om te winnen!

Energieke borrel

Buurkracht uden germenzeel 181b2968
Wie gaat er dit jaar met de hoofdprijs vandoor?

Paul Joosten van Ommelanderwijk-Zuidwending is fanatiek om zijn buren in de actiemodus te krijgen. Met een mooie top tien plek in het tussenklassement als resultaat. "Tot nu toe vooral met kleine acties als gasloos koken en het controleren van de bandenspanning. De maatregelen aan ons dorpshuis – zoals isolatie en zonnepanelen - tikken ook goed aan. Het jaar 2017 sloten we af met een energieborrel. Gezellig en goed voor extra punten." Het team heeft nog meer op stapel. "We gaan de lokale basisschool betrekken en zetten Buurkrachtmiddelen als de warmtecamera's en energieverbruiksmeters in. Want aan het eind van de rit pakken we graag een van die tien prijzen!"

Smaakt naar meer 

Schrijverskwartier weet wat het is om in de prijzen te vallen bij het Klimaatstraatfeest. Vorig jaar behaalden de bewoners een knappe tweede plek. Goed voor een gezellig straatfeest. En dat smaakt naar meer. Gertruud Verbruggen: "We hebben nog een hoop op de planning voor deze editie! De Duurzame Huizenroute hebben we al afgevinkt. En in het nieuwe jaar gaan we er vol voor. We pakken zoveel mogelijk acties samen op, zoals een ontdooi-je-vriezer-marathon en de gloeilampenpolitie. Hierbij maken we als buurtteam volop gebruik van onze buurtapp om iedereen enthousiast te maken." 

Kans op de hoofdprijs 

Sanne Dietz van het Klimaatstraatfeest: “Met 364 teams in de race is de wedstrijd in volle gang. De komende maanden worden spannend! Meedoen kan nog altijd en niet onbelangrijk: je maakt zeker nog kans op de hoofdprijs van 5.000 euro. Als je je aanmeldt, vul je namelijk eerst een vragenlijst in over wat je al aan energiebesparing hebt gedaan in je huis. Dat kan je meteen een flink aantal punten opleveren. Schrijf je dus snel in, mobiliseer je buren en maak kans op mooie prijzen tussen de 500 en 5.000 euro.” 

Wat brengt meedoen voor je buurt? 

Het Klimaatstraatfeest is een leuke manier om samen met energiebesparing bezig te zijn. Je kunt mensen in je buurt enthousiasmeren voor kleine besparingen in huis, duurzamer gedrag en voor de grotere maatregelen zoals isolatie of zonnepanelen. Als Buurkrachtbuurt heb je extra veel kans om te winnen, door alle voordelen die je hebt vanuit Buurkracht.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?