Buurkracht Polhaar-Oost start op De Dag van de Duurzaamheid

10 oktober 2016

Eerste buurtbijeenkomst op 24 oktober

Vandaag, op De Dag van de Duurzaamheid is in Polhaar-Oost de werkgroep Bewust Wonen van Groen Gebogen een Buurkrachtbuurt gestart.  Recent verschenen in de buurt al borden met zonnebloemen en het bedrag dat zij jaarlijks besparen op hun energierekening door de aanschaf van zonnepanelen. Inwoners die interesse hebben in samen energie besparen en opwekken zijn van harte welkom op de buurtbijeenkomst op maandag 24 oktober om 20.00 uur in Gruthuuske (Pleijendal 7).

Besparen met zonnepanelen

Het buurtteam vertelt tijdens de bijeenkomst wat zij voor de buurt gaan doen en Buurkracht over makkelijker samen energie besparen. Een energieadviseur geeft aan waar de beste besparingskansen in onze buurt liggen. Een leverancier van zonnepanelen licht zijn aanbod voor onze buurt toe. Inwoners kunnen al hun vragen stellen of meteen een persoonlijke offerte opvragen.

Blijf op de hoogte

Meer informatie is te vinden op buurkracht.nl/polhaar-oost. Daar staan ook handige bespaartips. Voor vragen kunnen inwoners ook direct e-mailen via bewustwonen@groengebogen.nl.

Samen met Buurkracht en Buurkracht Pleijendal

De werkgroep Bewust Wonen van Groen Gebogen werkt samen met Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V.. Het doel is om buurten in Dalfsen energiezuiniger te maken door gezamenlijk met bewoners acties te organiseren. Vorig jaar is in Pleijendal al gestart met Buurkracht. Inmiddels maken daar al veel bewoners gebruik van acties bijvoorbeeld voor de gezamenlijke inkoop van isolatie en zonnepanelen. Inwoners in Pleijendal die al maatregelen genomen hebben, besparen jaarlijks samen € 2.758,- op hun energierekening. Dit is gemiddeld € 400,- per huishouden per jaar. Dirk de Vogel is ambassadeur voor de buurt in Pleijendal.

Javascript uitgeschakeld

Om Buurkracht.nl te bekijken moet JavaScript ingeschakeld zijn. Het lijkt er echter op dat JavaScript is uitgeschakeld of niet wordt ondersteund door je browser. Schakel je JavaScript in door je browseropties aan te passen en het opnieuw te proberen.

Hoe tevreden bent u met deze pagina?

Bedankt!

Uw feedback is met succes verstuurd.

Feedback?