Buurkracht Plan Oost start met samen energie besparen

29 september 2016

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Toch komt het er in veel huishoudens niet van. Te druk. Gedoe. Geen idee wat een investering oplevert. Om die hobbels weg te nemen, werken Tonnie Kroeze, Martijn Wagemans, Peter Bijl en Rene Bakker, samen met Buurkracht, een initiatief van Enexis Holding N.V. en Cogas Duurzaam B.V. Het doel: samen zorgen dat we minder energie verbruiken. Op maandag 3 oktober organiseren ze hun eerste buurtbijeenkomst om 19.30 uur in basisschool Het Galjoen (Kruizemunthof 4). Iedereen is van harte welkom.

Buurkracht dsc 0141
Buurkrachtbuurt Plan Oost zit vol energie

Tijdens deze bijeenkomst vertelt het buurtteam over hun plannen en wat de buurt van hen kan verwachten. Buurkracht is aanwezig om te vertellen over makkelijker samen energie besparen met inzicht en concrete hulpmiddelen. Een wooncoach heeft onderzoek gedaan in de buurt en vertelt over de resultaten. Tonnie Kroeze: “Deze avond zijn er ook verschillende leveranciers aanwezig. Isolerend glas, kunststof isolatie, vloer- en spouwmuurisolatie en warmtepompen. Zij presenteren hun aanbod en jij kunt al je vragen stellen als je dat wilt!”

Inzicht in je energieverbruik

Buurtbewoners die zich aanmelden op buurkracht.nl/plan-oost zien op hun persoonlijke pagina’s welke energiebesparende maatregelen voor hen interessant kunnen zijn. “En met een slimme meter kun je inzicht krijgen in je energieverbruik en dit vergelijken met het gemiddelde verbruik uit onze buurt”, aldus Peter Bijl. “We horen graag met welke energiebesparende maatregelen inwoners aan de slag willen. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” Het buurtteam hoopt veel bewoners te begroeten op 3 oktober.

Meer informatie?

Neem gerust contact op met het buurtteam voor meer informatie. Voor meer informatie over Buurkracht kun je terecht bij Martijn Kolkman. Of kijk op www.buurkracht.nl.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?