Buurkracht op Summerlabb - even terugkijken

13 januari 2015

Op 15, 16 en 17 januari doet Buurkracht mee met SummerLabb, tijdens het Eurosonic Noorderslag festival in Groningen. Summerlabb vertaalt 'duurzaamheid' en 'innovatie' naar leuke, tastbare en interactieve verhalen voor jong en oud. We zijn met Buurkracht van de partij. Lees en bekijk hier de komende dagen wat er zich allemaal afspeelt in het hoge noorden van ons land...

18 januari - 14:02 uur - Met een fijn gevoel naar huis
Gisteren eindigde Summerlabb en dus ook de Buurkracht-huiskamer en de Quiz. Met de laatste winnaar en de laatste keer de krachtmeting van het armpje drukken. We bedanken iedereen die heeft meegedaan en meegeholpen en nu: besparen maar! Met elkaar :).

17 januari - 10:13 uur - Giel en Jan Douwe doen mee met de Quiz
Giel Beelen, Jan Douwe Kroeske en de crew van Summerlabb deden ook al mee met de Quiz in de Buurkracht-huiskamer. Ze haalden niet de winst van de dag binnen, maar kregen wel een dropje mee.

17 januari - 8:27 uur - Veiling gitaar van geprint bioplastic
Gisteren werd op Eurosonic een 3D-geprinte elektrische gitaar geveild. De gitaar is gewoon bespeelbaar. De opbrengst gaat naar De Rijdende Popschool. Bron: NU.nl.

16 januari - 15:01 uur - Quiz vol met klassen
Overdag loopt het storm bij de Quiz het in de Buurkracht-huiskamer; busladingen vol met klassen melden zich bij de quizmaster. Voor de winnaars ligt er dan ook eeuwige roem in het verschiet, en een leuke attentie. Dus komt allen en doet mee :)!

15 januari - 13:20 uur - WINACTIE koptelefoon
Klinkt energie besparen je als muziek in de oren? En heb jij een leuk idee hoe je dat samen met je buurt of vrienden kunt doen? Schrijf jouw samen-bespaar-tip op onze Facebookpagina of onderaan deze pagina op en misschien win jij wel een van deze koptelefoons. We kiezen elke festivaldag een winnaar!

15 januari 12:24 uur - Groot enthousiasme bij schoolklassen
De Buurkracht Quiz is populair bij de jeugd. Pop en energie besparen bij Summerlabb? Een combinatie waar muziek in zit. En veel lol.

 

15 januari - 8:30 uur - Ook energie krijgen van de muziek in Groningen?
Wil je meegenieten van Eurosonic Noorderslag, maar heb je geen kaartje? Kom dan naar het air-programma, of luister mee via radio, tv of internet.

14 januari - 17:16 uur -
Waarvoor staan deze mensen in de rij?

Ondanks de kou verzamelen zich al flink wat bezoekers bij de Buurkracht-huiskamer. Allemaal interesse energie besparen? Heel goed! Of is er misschien nog wat anders te beleven bij Buurkracht in Groningen... Kom maar kijken en ga ook de uitdaging aan.

14 januari - 16:45 uur - Jan Douwe Kroeske opent Summerlabb
Terwijl de sneeuw buiten wegsmelt opent Jan Douwe Kroeske het Summerlabb in Groningen. De eerste rijen verdringen zich al... Veel plezier met het muziekfestival, en met de energiequiz natuurlijk!

14 januari - 11:32 uur - Over Summerlabb
Summerlabb is hét lab van festivalland. Universiteiten, kennisinstellingen en duurzame bedrijven laten op een interactieve manier festival- of evenementbezoekers voelen, proeven en ruiken aan (technologische) innovaties op het gebied van duurzaamheid! "Buurkracht hoopt op Eurosonic Noorderslag bezoekers te inspireren om met hun buurt aan de slag te gaan met energie besparen”. Meer info vind je op de website van Summerlabb.

13 januari  - 17:58 uur - Voorbereidingen
De voorbereidingen zijn in volle gang. Zijn de quiz-vragen klaar? De huiskamer? De .... verrassing? Ondanks het oponthoud door de regen ziet het er al geweldig leuk uit! Morgen meer over wat je allemaal mag verwachten.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?