Buurkracht Ommelanderwijk en Zuidwending energiek verder

31 januari 2017

Bron: Dagblad van het Noorden

Wie kan een energiebespaaractie voor obs De Ommewending uitwerken of buurtbewoners helpen met zonnecollectoren? Buurkracht zoekt versterking.

Buurkracht buurtteam
Buurtteam Ommelanderwijk-Zuidwending

Vorig jaar besloten enkele inwoners van Ommelanderwijk en Zuidwending zich aan te sluiten bij Buurkracht. Dat is een initiatief van Enexis Groep die dorps- en wijkbelangorganisaties helpt samen energie te besparen. Ze hielden een rondvraag in beide dorpen om te informeren of meer mensen mee wilden doen en voor welke energiebesparende maatregelen belangstelling is. “Er is vooral veel interesse voor zonnepanelen, zonneboilers en advies’’, laat Paul Joosten uit Zuidwending weten. Deze maand wordt begonnen met het collectief inkopen van zonnepanelen en het geven van energieadvies.

7 februari buurtbijeenkomst

Buurtbewoners worden dinsdag 7 februari in Dorpshuis de Wending in Zuidwending bijgepraat door het Buurkracht buurtteam van Ommelanderwijk-Zuidwending. Joosten: ”We hebben het onder meer over verschillende vormen van energiebesparende maatregelen en subsidiemogelijkheden. Wethouder André Hammenga licht de rol van de gemeente toe. Bewoners kunnen zich inschrijven voor een actie met een warmtecamera waarmee warmtelekken opgespoord kunnen worden. De eerste drie weken van maart willen we daarmee de buurt in.’’ Het buurtteam, dat naast Joosten bestaat uit Henk de Jonge, Henk Huisman en Hans Smid, zoekt ook nog versterking.

Bekijk ook de uitnodiging voor de buurtbijeenkomst

Ommelanderwijk-Zuidwending

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Ommelanderwijk-Zuidwending