Buurkracht Jaarboek 2015

09 januari 2016

Honderd-en-twee Buurkrachtbuurten, met elk een eigen verhaal, een eigen drive en een eigen manier van bezig zijn met energie besparen. Net als vorig jaar hebben we hun verhalen gebundeld in het Buurkracht Jaarboek 2015.

Samenwerken voor succes

Samen energie besparen slaat aan, het werkt en het wordt omarmd. Daarom zie je, naast de 102 buurten, mensen in dit boek die hun eigen ervaring, advies of steun willen meegeven aan iedereen die meedoet in een Buurkrachtbuurt. Denk aan een duurzaam ondernemer uit De Mortel en een bewoner van een energieneutraal huis uit Hout-Blerick. Ook de politiek is vertegenwoordigd in dit boek, met drie provinciaal gedeputeerden en een minister. En de partners van Buurkracht natuurlijk. Omdat samenwerken zo belangrijk is voor succes. Binnen de buurt én daarbuiten.

Inspiratie

Dit boek is bedoeld ter inspiratie, motivatie en als hart onder de riem voor iedereen die zich inzet om samen energie te besparen. Want zoals Jan Paul van Soest, duurzaamheidsadviseur, op de Buurtendag al zei: “Het voelt soms alsof we aan het ploeteren zijn, maar al die kleine druppels op de hete plaat maken ‘m wél kouder. En voor je het weet, bereik je het kantelpunt en doet iedereen ineens mee.”

Nieuwsgierig?

Wil je het Buurkracht Jaarboek 2015 ontvangen? Benader dan je buurtbegeleider of vraag ‘m aan via marije@buurkracht.nl. Je kunt ook het Buurkracht Jaarboek 2015 (en die van 2014) online bekijken. 

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?