Buurkracht en Limburgse buurtteams trekken aandacht op ASN Live

19 februari 2016

Op 16 februari was Buurkracht aanwezig op ASN Live Maastricht, de reizende talkshow over duurzame onderwerpen die ASN Bank speciaal voor klanten organiseert. Buiten de congreszaal stonden kraampjes van duurzame initiatieven. Hier zetten buurtgeleider Joyce Bongers, Eliane Géron van buurtteam Nieuw-Lotbroek en Thijs Vaes van buurtteam Hoogvonderen hun beste beentje voor om bezoekers enthousiast te maken voor energie besparen mét Buurkracht.

Buurkracht img 20160216 wa0004 %282%29
Veel belangstelling voor Buurkracht bij ASN Live

Het thema van de avond was ‘Hoe nu verder na Parijs’. In de talkshow kwamen beleidsmakers en duurzame ondernemers aan het woord over hun eigen duurzame projecten en hoe die bijdragen aan de klimaatdoelstellingen. Op Eliane maakte vooral het optreden van Roger Cox indruk, de Maastrichtse advocaat en milieuactivist die vorig jaar de spraakmakende klimaatzaak van Urgenda tegen de Nederlandse staat won. “Hij is somber gestemd: de verduurzaming gaat hem veel te langzaam. Ik begrijp wat hij bedoelt. En toch wil ik me richten op het positieve. Je moet blijven doen wat je kunt doen. En met Buurkracht doen we meer dan alleen energie besparen. We steunen de energiebesparingsmarkt en zorgen voor meer sociale cohesie in de wijk.”

Mooi dat we erbij waren

Voor en na de show liepen bezoekers – bijna 2000 - langs de stands. “We stonden tussen allemaal ondernemers met mooie duurzame projecten”, vertelt Eliane. “Zoals tenten voor vluchtelingen uit gerecycled materiaal en Locotuinen uit Maastricht dat gezamenlijke stadsmoestuinen opzet. Het was leuk om samen folders uit te delen voor Buurkracht. Mensen waren heel geïnteresseerd. Logisch misschien, want klanten van de ASN Bank hebben een duurzaam hart. Ik sprak een Amsterdammer van wie een kind op school druk bezig is met duurzaamheid. Als vader wilde hij niet achterblijven en Buurkracht leek hem een goed initiatief. We hebben veel leuke goede gesprekken gehad. Nu afwachten of er iets uitkomt. Buurkracht past goed op dit soort evenementen. Mooi dat we erbij waren.”

Ook met Buurkracht in jouw buurt starten? Stuur een mailtje naar buurtbegeleider Joyce Bongers.

Nieuw Lotbroek

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Nieuw Lotbroek