Burgemeester geeft startsein energie besparen

15 november 2015

Samen met het hele dorp energie besparen. Theo van der Aalst, Tjarve Jochems en Wim Cremers van buurtplatform Dorplein Uniek willen dit nu eens echt van de grond krijgen. De gemeente ondersteunt hun initiatief. Burgemeester Marga Vermue opent dan ook de eerste dorpsbijeenkomst die deze enthousiaste dorpsbewoners organiseren. Alle inwoners zijn van harte welkom maandag 23 november om 20.00 uur in De Schakel (St. Barbaraweg 1).

Buurkracht ju4a9550
Het buurtteam bereidt de bijeenkomst voor

Iedereen komt aan het woord. Eerst de burgemeester. Dan het buurtteam over hun plannen en wat inwoners van hen kunnen verwachten. Het gaat over samen makkelijker energie besparen. Met inzicht en concrete hulpmiddelen. Zo biedt het buurtteam een gratis warmtebeeld van woningen, waardoor het zichtbaar wordt of een huis warmte lekt. Leveranciers vertellen over energiebesparende maatregelen. En iedereen kan zijn vragen stellen. Alle dorpsbewoners zijn van harte uitgenodigd om mee te denken en te praten.

Laagdrempelig

Het buurtteam trekt de kar. Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V., ondersteunt. Bijvoorbeeld door de besparingsmogelijkheden in het dorp te onderzoeken en bewoners te helpen bij het opvragen en beoordelen van offertes. Bovendien krijgt het dorp een eigen internetpagina: www.buurkracht.nl/budel-dorplein. Wim Cremers: “Je kunt je nu al aanmelden op www.buurkracht.nl/budel-dorplein en zien welke maatregelen voor jou persoonlijk interessant kunnen zijn. We beslissen samen welke maatregelen we aanpakken en als inwoner bepaal je zelf of en aan welke maatregel je wilt meedoen. Je bent nergens toe verplicht.” Het buurtteam hoopt veel bewoners te begroeten op 23 november.

Budel-Dorplein

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Budel-Dorplein