Burenactie zonnepanelen slaat aan in Gemert

08 augustus 2018

In verschillende buurten in Gemert-Bakel hebben veel bewoners recent gekozen voor zonnepanelen. Zij deden mee met de burenactie zonnepanelen of het aanbod van de Groene Zone. Daarmee brachten zij hun energierekening met gemiddeld € 750,- per jaar omlaag. En de acties zijn voor alle bewoners in Gemert binnen handbereik! Kijk voor meer informatie op buurkracht.nl/gemert. Samen zonnepanelen regelen is voordeliger, makkelijker en leuker.

Buurkracht gemert
Heel Gemert aan de zonnepanelen

Iedereen in Gemert kan meedoen met de burenactie zonnepanelen die zorgvuldig door het buurtteam is samengesteld. René van Deursen van de werkgroep: “We hebben verschillende leveranciers in de regio benaderd en hun offertes vergeleken en getoetst aan een uitgebreide lijst criteria. Van prijs en kwaliteit tot duidelijkheid van de offertes. Een leverancier kwam op meerdere punten als beste uit de bus. Bewoners kunnen meedoen via buurkracht.nl/gemert. Er wordt dan een afspraak gemaakt voor een vrijblijvend adviesgesprek en offerte op maat”.

Gunstige lening

Met een gunstige lening via het regionale project de Groene zone ondersteunt de gemeente woningeigenaren bij de financiering van zonnepanelen. Wethouder Miranda de Ruiter: “De maandelijkse rente en aflossing zijn veel lager dan de besparing op de energiekosten. Waarom zou je dan niet meedoen?” Wie tegen de rompslomp rondom het afsluiten opziet, krijgt hulp vanuit een centraal coördinatiepunt in Eindhoven. Het project loopt in totaal 2 jaar en gaat uit van een maximum aantal deelnemers.

Informatiebijeenkomst

Op 10 september organiseert de werkgroep samen met de gemeente een informatieavond in De Eendracht. Zij vertellen over het zonnepanelenaanbod. De gemeente licht het project de Groene zone toe en er is informatie over een postcoderoos. Een project waarbij bewoners binnen dezelfde postcode zonnepanelen kunnen kopen op een gezamenlijk zonnedak of zonnepark.
 

Aanmelden

Buurtgenoten die interesse hebben in de zonnepanelenactie of de bijeenkomst kunnen zich aanmelden op buurkracht.nl/gemert.

Achter de Gerardustoren

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Achter de Gerardustoren