Buren vertellen: 2e ronde actie zonnepanelen en isolatie

03 september 2018

In onze wijk Akert hebben buurtbewoners Tonny Scheepers en Arend Bolt voor hun buren twee superacties geregeld: voor zonnepanelen en isolatie. Vóór de zomer brachten deze al een flinke verduurzamingsgolf teweeg in de wijk. Buurtgenoten die deze slag gemist hebben, kunnen alsnog profiteren: beide acties zijn t/m 31 oktober 2018 heropend.

Buurkracht bb akert
Buurtbijeenkomst Akert

Voor de zonnepanelenactie geldt: hoe meer panelen, hoe meer voordeel. Daarbovenop geeft leverancier 365zon ook nog eens 5-8% burenkorting. De collectieve isolatieactie levert buurtbewoners een korting op van 5% bij minimaal 10 deelnemers en vanaf 20 deelnemers 10%. Náást de fikse besparing op de energierekening die ze kunnen verwachten.  

Jenny Tielemans sloeg in de eerste ronde al toe: “Ik kan iedereen aanraden om mee te doen.”

Keuze snel gemaakt 

Jenny hoefde er dit voorjaar niet lang over na te denken: “We hadden geld apart staan waar we iets mee wilden. Maar we waren er nog niet uit of we dat in de aflossing van de hypotheek zouden steken of in het energiezuiniger maken van ons huis. Tot ik er tijdens de informatiebijeenkomst over de acties achter kwam dat zonnepanelen veel meer opleveren dan ik dacht. En voor een relatief klein bedrag dat je in een paar jaar terugverdient, kun je je spouwmuren laten isoleren. Toen was de keuze snel gemaakt.”

Zomer meegepikt 

In totaal zijn bij Jenny 15 zonnepanelen geplaatst: drie aan de voorkant op het dak en de rest op de garage en het platte dak van de uitbouw van haar hoekhuis. “Ze zouden eerst in augustus geplaatst worden, maar bij 365zon viel er toevallig een gaatje in de planning waardoor wij al eind juni aan de beurt waren. Zo hebben we die hele zonnige zomermaand nog meegepikt. Een goed begin!” De spouwmuurisolatie werd in juli aangebracht. “Wat die gaat doen, merken we pas echt in de winter. Met die hitte in juli, vind ik het nog moeilijk te beoordelen of het door die isolatie minder warm in huis was dan het zonder zou zijn geweest. Maar een collega die al langer spouwmuurisolatie heeft, voelde ook in de zomer duidelijk verschil."

Ook meedoen? 

Jenny heeft geen spijt van haar investering: “We zijn heel tevreden over hoe de leveranciers hun werk gedaan hebben. Snel en efficiënt, en ze hebben alles netjes achtergelaten. Ik kan iedereen aanraden om mee te doen. Dan draag je iets bij aan het milieu, en je ondervindt er zelf ook alleen maar voordeel van.” Ook profiteren van een lagere energierekening, duurzame stroom en burenkorting? Doe dan met ons mee!

Meld je vrijblijvend aan via onderstaande linkjes. Na aanmelding word er zo spoedig mogelijk contact opgenomen. De acties lopen t/m 31 oktober!

Herhaal actie collectief zonnepanelen 365zon 

Herhaal actie collectief isoleren Van den Dijssel

Heb je toch nog vragen?

Mail ons via buurkracht.akert@gmail.com. Voor meer informatie over Buurkracht kun je terecht bij Wiesje van Nunen via wiesje@buurkracht.nl.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?