Buren verlichten energiekosten in Binnen-Slenk

06 november 2017

In Binnen-Slenk leeft energiebesparing. Op steeds meer daken verschijnen zonnepanelen, worden ramen voorzien van isolatieglas en isoleren bewoners hun woningen. Stuk voor stuk maatregelen waarmee de energierekening flink omlaag kan en waarmee woningen een beter energielabel krijgen. Een team van buurtbewoners heeft handen ineen geslagen en inventariseert op dit moment de wensen in de buurt.

Buurkracht binnen slenk1
Buurkracht Binnen-Slenk

Buurtbewoners Afra ter Aak, Jan Bongers en Ron van der Kragt zijn benieuwd of er in Binnen-Slenk interesse is om samen energie te besparen of op te wekken. Inmiddels zijn zij bij veel bewoners langs de deur gegaan om de wensen in kaart te brengen. Als dank voor het invullen van de vragenlijst kregen bewoners een gratis ledlamp om de energiekosten meteen een beetje te verlichten. Op basis van de antwoorden gaat het buurtteam aan de slag met een aantrekkelijk aanbod voor de buurt, bijvoorbeeld voor isolatie, zonnepanelen of isolatieglas.

Blijf op de hoogte

Buurtbewoners die op de hoogte willen blijven van de acties en activiteiten in de buurt kunnen zich aanmelden op buurkracht.nl/binnen-slenk. “Graag gaan wij ook met iedereen in gesprek op maandag 18 december tijdens de kerstborrel. Iedereen wordt hier nog voor uitgenodigd”, aldus Afra.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?