Buren Ripsoever inventariseren wensen energiebesparing

04 januari 2018

- Vraag meteen de gratis slimme meter aan -
In Gemert groeit het aantal zonnepanelen en andere activiteiten op het gebied van duurzame energie gestaag. Een aanwijzing dat het milieu veel inwoners aan het hart gaat. Dat biedt kansen om hierin samen op te trekken en met collectieve acties inkoopvoordeel te halen. Henk van den Berg, Joost van den Crommenacker en Eric van der Putten hebben een buurtteam gevormd met als doel: samen met hun buurtgenoten energie besparen. Om te achterhalen waar behoefte aan is, brengen ze deze week een inventarisatieformulier rond in de buurt Ripsoever: Wethouder Jaspershof, Groeskuilenstraat (tussen Slenk en Bekkerlaan), Laarveld, Nieuwveld en Beekveld.

Buurkracht ripsoever pb
Buren aan de slag in de buurt Ripsoever

Op het inventarisatieformulier kunnen inwoners hun interesse aangeven voor allerlei maatregelen zoals samen zonnepanelen inkopen, maar bijvoorbeeld ook voor een gratis warmtebeeld van de woning, waarmee eventuele energielekken in beeld gebracht worden. Hoe meer buurtgenoten het formulier invullen, hoe beter het buurtteam kan inspelen op wat er in de buurt leeft en speelt. De uitkomsten van de inventarisatie worden gepresenteerd tijdens een buurtborrel die ze 21 maart 2018 gaan organiseren.

Nu aanvragen: gratis slimme meter

Ook heeft het team al een eerste actie. Inwoners uit Ripsoever kunnen zich inschrijven voor een gratis slimme meter. “Iedereen krijgt voor 2020 de slimme meter aangeboden, maar op de buurkracht.nl/ripsoever kun je deze nu al gratis aanvragen. Via een afgeschermde pagina krijg je dan, na het invoeren van een persoonlijke code, inzicht in je eigen gas- en elektriciteitsverbruik. Per dag, per week, per maand en per jaar. En kun je dit vergelijken met het gemiddelde verbruik van onze buurt of vergelijkbare huishoudens”, aldus Joost.

Meer informatie

Om op de hoogte te blijven van alle acties en activiteiten kunnen buurtbewoners zich aanmelden op de eigen website van het buurtteam: buurkracht.nl/ripsoever of contact opnemen met het buurtteam per mail. Inwoners in Gemert die niet in Doonheide, Binnen-Slenk, Achter-de-Gerardustoren of Ripsoever wonen en ook samen in hun buurt energie willen besparen, kunnen contact opnemen met de G1000 werkgroep Duurzame Energie.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?