Buren organiseren energieacties in Estersveld

13 december 2017

Gratis slimme meter en voordelig aanbod zonnepanelen

Energie besparen is goed voor het milieu en de portemonnee. Dat willen we allemaal wel. Toch komt het er vaak niet van. Een aantal inwoners uit Estersveld heeft de krachten gebundeld. Met als doel: samen met hun buurtgenoten energie (en geld) besparen. Nu al komen ze met hun eerste acties: gratis slimme meters voor de buurt en een voordelig aanbod zonnepanelen.

Buurkracht buurtteam estersverde1
Buurtteam Estersverde

Op de buurtbijeenkomst in november stelde het buurtteam dat bestaat uit Johan Rongen, Ben van Vonderen en Jo Zwartkruis zich voor en maakte de eerste actie bekend. Ben: “Uit de enquête bleek in onze buurt veel belangstelling voor zonnepanelen. Wij hebben bij Holland Gaat Duurzaam een mooi aanbod geregeld. Voor elk huishouden dat meedoet aan de actie, krijgen we 1% extra korting, tot een maximum van 12%.” Bewoners die interesse hebben in een vrijblijvende offerte en advies op maat kunnen zich aanmelden via buurkracht.nl/estersverde.

Gratis slimme meter

Inwoners uit Estersveld kunnen zich aanmelden voor een gratis slimme meter. “Iedereen krijgt voor 2020 de slimme meter aangeboden. Op buurkracht.nl/estersverde kan je deze nu al gratis aanvragen. Via een afgeschermde pagina krijg je dan, na het invoeren van een persoonlijke code, inzicht in je gas- en elektriciteitsverbruik”, aldus Ben.

Meer informatie

Kijk op de website buurkracht.nl/estersverde of neem contact op met het buurtteam. Inwoners uit Grave die niet in Estersveld wonen maar wel samen energie willen besparen of een ander thema samen willen oppakken, kunnen contact opnemen met buurtbegeleider Irmy van Paassen.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?