Buren Doonheide inventariseren wensen op het gebied van energiebesparing

21 december 2017

Vraag meteen de gratis slimme meter aan

In Doonheide groeit het aantal zonnepanelen en elektrische auto’s gestaag. Een aanwijzing dat het milieu veel inwoners aan het hart gaat. Dat biedt kansen om hierin samen op te trekken en met collectieve acties inkoopvoordeel te halen. René van Deursen, Henri Janssen, Willem Rovers en Marja Gerritsen hebben een buurtteam gevormd met als doel: samen met hun buurtgenoten energie besparen. Om te achterhalen waar behoefte aan is, brengen ze deze week een vragenformulier rond. Inwoners kunnen deze ook digitaal invullen.

Buurkracht doonheide
Buurkracht Doonheide

Op het vragenformulier kunnen inwoners hun interesse aangeven voor allerlei projecten zoals samen zonnepanelen inkopen, maar bijvoorbeeld ook voor een gratis warmtebeeld van de woning, waarmee eventuele energielekken in beeld gebracht worden. Of kinderactiviteiten. Hoe meer buurtgenoten het vragenformulier invullen, hoe beter het buurtteam kan inspelen op wat er in de buurt leeft en speelt.

Nu aanvragen: gratis slimme meter

Ook heeft het team al een eerste actie. Inwoners uit Doonheide kunnen zich inschrijven voor een gratis slimme meter. “Iedereen krijgt voor 2020 de slimme meter aangeboden, maar op de buurkracht.nl/doonheide kan je deze nu al gratis aanvragen. Via een afgeschermde pagina krijg je dan, na het invoeren van een persoonlijke code, inzicht in je gas- en elektriciteitsverbruik. Per dag, per week, per maand en per jaar. En kun je dit vergelijken met het gemiddelde verbruik van onze buurt of vergelijkbare huishoudens”, aldus Marja.

 

Meer informatie

Om op de hoogte te blijven van alle acties en activiteiten kunnen buurtbewoners zich aanmelden op de eigen website van het buurtteam: buurkracht.nl/doonheide of contact opnemen met het buurtteam. Inwoners in Gemert die niet in Doonheide, Binnen-Slenk, Achter-de-Gerardustoren of Ripsoever wonen en ook samen in hun buurt energie willen besparen, kunnen contact opnemen met Irmy van Paassen.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?