Buren Akert inventariseren wensen op gebied van energiebesparing

24 januari 2018

In onze buurt Akert is veel energiewinst te halen. Onze huizen zijn gebouwd in de jaren zestig en vaak nog niet of slecht geïsoleerd. Met energiebesparende maatregelen als isolatie, zonnepanelen of dubbel glas kan de energierekening flink omlaag. Bewoners Tonny Scheepers, Arend Bolt en Thea Dekkers-Wijbrands willen daar samen met de buurt mee aan de slag. Als bewoners dit met elkaar doen is het makkelijker en voordeliger. Om te achterhalen waar behoefte aan is, brengen ze deze week een vragenformulier rond. Inwoners kunnen deze ook invullen via buurkracht.nl/akert.

Buurkracht buurtteam akert
Buurtteam Akert loopt warm voor energiebesparing

Op het vragenformulier kunnen inwoners hun interesse aangeven voor allerlei projecten zoals samen zonnepanelen inkopen, maar bijvoorbeeld ook voor een gratis warmtebeeld van de woning, waarmee energielekken in beeld gebracht worden. Hoe meer buurtgenoten het vragenformulier invullen, hoe beter het buurtteam kan inspelen op wat er in de buurt leeft.

Nu aanvragen: gratis slimme meter

Ook heeft het team al een eerste actie. Inwoners uit Akert kunnen zich inschrijven voor een gratis slimme meter. “Iedereen krijgt voor 2020 de slimme meter aangeboden, maar op de buurkracht.nl/akert kan je deze nu al gratis aanvragen. Via een afgeschermde pagina krijg je dan, na het invoeren van een persoonlijke code, inzicht in je gas- en elektriciteitsverbruik. Per dag, per week, per maand en per jaar. En kun je dit vergelijken met het gemiddelde verbruik van onze buurt of vergelijkbare huishoudens”, aldus Tonny.

Meer informatie

Om op de hoogte te blijven van alle acties en activiteiten kunnen bewoners zich aanmelden op de website van het buurtteam: buurkracht.nl/akert of contact opnemen met het buurtteam. Inwoners in Geldrop die niet in Akert of Herdersveld wonen en ook samen in hun buurt energie willen besparen, kunnen contact opnemen met Irmy van Paassen.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?