Buren Achter de Gerardustoren inventariseren wensen op gebied van energiebesparing

09 januari 2018

In de straten achter de oude Gerardustoren is nog veel energiewinst te halen. De woningen variëren enorm in leeftijd. Met energiebesparende maatregelen zoals isolatie, dubbel glas of zonnepanelen kan de energierekening flink omlaag. Bewoners Christiaan Corstens, Jan Geerts, Willem van den Crommenacker, Willy Tielemans en Ronnie Rooijendijk willen daar samen met de buurt mee aan de slag. Als bewoners dit met elkaar doen is het vaak makkelijker en voordeliger. Om te achterhalen waar behoefte aan is, brengen ze deze week een vragenformulier rond.

Buurkracht achter de gerardustoren
Buurkracht Achter de Gerardustoren

Op het vragenformulier kunnen inwoners hun interesse aangeven voor allerlei projecten zoals samen zonnepanelen inkopen, maar bijvoorbeeld ook voor een gratis warmtebeeld van de woning, waarmee eventuele energielekken in beeld gebracht worden. Hoe meer buurtgenoten het vragenformulier invullen, hoe beter het buurtteam kan inspelen op wat er in de buurt leeft en speelt.

Nu aanvragen: gratis slimme meter

Ook heeft het team al een eerste actie. Inwoners uit de straten achter de Gerardustoren kunnen zich inschrijven voor een gratis slimme meter. “Iedereen krijgt voor 2020 de slimme meter aangeboden, maar op de buurkracht.nl/achter-de-gerardustoren kan je deze nu al gratis aanvragen. Via een afgeschermde pagina krijg je dan, na het invoeren van een persoonlijke code, inzicht in je gas- en elektriciteitsverbruik. Per dag, per week, per maand en per jaar. En kun je dit vergelijken met het gemiddelde verbruik van onze buurt of vergelijkbare huishoudens”, aldus Willy.

Meer informatie

Om op de hoogte te blijven van alle acties en activiteiten kunnen bewoners zich aanmelden op de website van het buurtteam: buurkracht.nl/achter-de-gerardustoren of contact opnemen met het buurtteam. Inwoners in Gemert die niet in Doonheide, Binnen-Slenk, Achter-de-Gerardustoren of Ripsoever wonen en ook samen in hun buurt energie willen besparen, kunnen contact opnemen met Irmy van Paassen.

Achter de Gerardustoren

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Achter de Gerardustoren