Bunders-West van start met samen energie besparen

02 januari 2017

Energie besparen is goed voor ons milieu. En voor onze portemonnee. Voor de toekomst van onze planeet, en dus voor onze kinderen. Dat willen we allemaal. En samen met de buren is het makkelijker, leuker en voordeliger. Daarom hebben zeven bewoners een buurtteam gevormd. Met als doel: gezamenlijke energiebesparingsacties opzetten. Duurzame energiecoöperatie DEC-Oisterwijk en Buurkracht helpen hen daarbij.

Buurkracht buurtteam buurkrach bunders west
Het buurtteam

Initiatiefnemer Jos Nij Bijvank van DEC-Oisterwijk gaat samen met zijn buurtgenoten Marcel van der Wouw, Patrick Simons, Henk Beke, Mark Robben, Rob van Leeuwen, Jacqueline van der Lubbe komende week de deuren langs om hun buren persoonlijk uit te nodigen mee te doen. “Omdat wij de 150ste Buurkrachtbuurt zijn die samen met energie besparen aan de slag gaat, hebben we voor iedereen een leuk presentje,” aldus Jos Nij Bijvank. Ook nodigen ze meteen hun buren uit voor de eerste buurtbijeenkomst die ze op 30 januari organiseren en waar ze meer over hun plannen vertellen.

DEC-Oisterwijk en Buurkracht

DEC-Oisterwijk helpt en stimuleert om de gemeente Oisterwijk energieneutraal te krijgen. Het is een coöperatie van burgers en bedrijven die op vrijwillige basis hieraan werken. Buurkracht onderzoekt samen met het buurtteam de beste bespaarmogelijkheden en helpt buurtbewoners te enthousiasmeren. Zodat goede voornemens geen voornemens blijven, maar ook echt worden uitgevoerd. Buurkracht en DEC-Oisterwijk kosten niets en leggen deelnemers niets op, maar helpen om besparingsacties bekend te maken en tot een goed einde te brengen. Inmiddels zijn al ruim160 buurten die worden ondersteund door Buurkracht.

Meer informatie

De buurt heeft een eigen buurtpagina, buurkracht.nl/bunders-west, waar het buurtteam informatie over hun acties en activiteiten plaatst. Buurtbewoners die mee willen doen, kunnen hier (vrijblijvend) een account voor aanmaken. Contact opnemen met het buurtteam kan via Jos Nij Bijvank of 06 204 073 17. Neem voor meer informatie over Buurkracht contact op met Jos Derks, 06 506 303 73.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?