Bitswijk houdt de warmte binnen deze winter en bespaart tientallen euro’s

06 november 2015

In Bitswijk valt heel wat energie te besparen. Inwoners Henrie van Maasakkers en Hans Groenendijk, zijn op dit moment druk bezig om een mooi aanbod voor isolatie voor de buurt te regelen. Zij doen dit samen met Energie Uden en Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van Enexis Holding N.V. Tientallen huishoudens hebben hun woning al beter laten isoleren door een eerdere actie. Daarmee besparen Bitswijkers met z’n allen al zo’n € 15.000,- op jaarbasis. Maar er is nog veel meer winst te halen.

Buurkracht buurtteam bereidt bijeenkomst voor
Buurtteam bereidt bijeenkomst voor

Door het nemen van energiebesparende maatregelen kan de maandelijkse energielast al gauw enkele tientallen euro’s lager uitvallen. En hoe meer mensen er mee doen, hoe voordeliger het is. Via www.buurkracht.nl/bitswijk worden bewoners die zich aangemeld hebben, automatisch op de hoogte gehouden van de acties van het buurtteam. “Dit is gratis en verplicht je tot niets. Je ziet er meteen handige tips en kunt, als je een slimme meter hebt, inzicht krijgen in je energieverbruik. En dit vergelijken met het gemiddelde verbruik van onze buurt”, aldus Hans Groenendijk.

Buurtbijeenkomst 18 november

Op woensdag 18 november zijn buurtbewoners uit Bitswijk om 20.00 uur van harte welkom in Muzerijk (Klarinetstraat 4). Daar vertelt een leverancier alles over isolatie en heeft meteen een mooi aanbod voor de buurt. Ook kunnen buurtbewoners zich inschrijven voor een gratis warmtebeeld, waarmee te zien is of een huis warmte lekt. Uiteraard is er ook ruime aandacht voor vragen. Het buurtteam hoopt zo veel mogelijk buurtgenoten te verwelkomen. 

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?