Bruisende buurten

19 november 2014

Het aantal Buurkrachtbuurten blijft stijgen. De afgelopen maand kwam Vroendaal in Maastricht erbij, Klein Brabant in Vught en alweer een buurt in Assen. Een forse groep buurten zit midden in offertetrajecten, met zonnige vooruitzichten. Weer andere buurten zijn alweer toe aan hun tweede of derde besparingsronde. Met klinkende resultaten.

Buurkracht img 8508 1   oss
Oss

Diversiteit in Oss

De Staatsliedenbuurt in Oss is recordhouder op het gebied van diversiteit aan maatregelen. Tientallen huishoudens kwamen in actie, waaronder tien door spouwmuurisolatie aan te brengen en dertien door zonnepanelen te plaatsen. Andere huishoudens kozen voor dubbel glas, een zonneboiler, dakisolatie of een nieuwe cv-ketel.

Maatregel voor maatregel in Orthen

Nog een voorbeeld van een buurt die goed bezig is, is Orthen in Den Bosch. Waar Oss heeft gekozen voor de ‘big bang’, alles tegelijk, brengt het buurtteam in Orthen zijn acties één voor één. Zodat het voor het team behapbaar blijft en de aandacht voor samen energie besparen niet verslapt. Ook hier zijn al tientallen huishoudens aan de slag gegaan met isolatie, vooral van spouwmuren, maar heel wat gezinnen hebben in één moeite door ook maar meteen het dak en/of de vloer van isolatie voorzien.

Over de honderd in Hintham-Zuid

Hintham-Zuid in Rosmalen is hard op weg de groenste buurt van Noord-Brabant te worden. En het enthousiasme springt over naar buurten in de buurt: verschillende bewoners van buiten de wijk haakten aan bij de zonnepanelenactie en de cv-ketelactie in Hintham-Zuid. Alles bij elkaar zijn er hier al meer dan honderd maatregelen uitgevoerd. Samen goed voor ruim € 25.000,- aan energiebesparing per jaar. En het scheelt tonnen CO2-uitstoot.

Meer weten over deze buurten?

Lees verder over deze buurten op de buurtpagina's Oss, Orthen en Hintham-Zuid.

Ruwaard - Staatsliedenbuurt

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?

Ruwaard - Staatsliedenbuurt