In Niehove besparen bewoners gemiddeld € 300,- op hun energierekening door isolatie

21 maart 2017

Nog vlak voordat het stookseizoen losbarstte, investeerde de familie de Vries uit Niehove € 1.500,- in ruim 100 vierkante meter spouwmuurisolatie. Zeker een derde daarvan is nu alweer terugverdiend via de gasrekening. Bovendien is het veel comfortabeler in huis. En het mooie is: de leverancier biedt nu een staffelkorting op spouwmuurisolatie in het dorp.

Buurkracht niehove met bord
De familie de Vries bespaart ruim € 500,- met isolatie

De familie De Vries woont in de oude pastorij, een Rijksmonument van vóór 1600. Boudewijn: “Veel huizen in het dorp zijn monumenten of vallen onder beschermd dorpsgezicht. Je mag dus niet zomaar van alles aan je huis veranderen om energie te besparen. Toch willen veel mensen wel iets doen. Dat bleek ook wel uit de drukte bij de voorlichtingsavond van het Buurkrachtteam in het dorp. Een energieadviseur die de besparingskansen in Niehove onder de loep genomen had, adviseerde de mogelijkheden van na-isolatie nader te bekijken. Dat heb ik gedaan.”

In een dag gebeurd

Boudewijn informeerde bij verschillende bedrijven en nodigde een isolatiespecialist uit Bellingwolde uit om bij hem thuis te komen kijken. “Die constateerde dat de gevels heel geschikt waren voor na-isolatie. Halverwege de vorige eeuw zijn de buitenmuren vernieuwd; we bleken een spouw van zo’n 7 cm te hebben waar nog niets in zat. Die hebben we nog voor de winter door dat bedrijf laten vullen met isolatiemateriaal. In een dag was het gebeurd, zonder overlast. En de gaatjes in de muur zijn keurig weggewerkt, daar zie je niks meer van.”

Isolatie-actie voor het hele dorp

De hele winter heeft de familie De Vries al kunnen profiteren van een comfortabel huis met flink lagere stookkosten. “Ons gasverbruik van 3000 kuub is met 700 à 800 kuub gedaald. Ik ben dik tevreden.” Inm. Dat scheelt € 500,- op onze jaarlijkse energierekening. Inmiddels hebben de initiatiefnemers van Buurkracht in Niehove het isolatiebedrijf uit Bellingwolde ook geselecteerd voor de isolatieactie in het dorp. “Toen ik hoorde dat ze een leverancier zochten, heb ik ze getipt. En ook zij kregen een goede indruk. De leverancier heeft bovendien toegezegd dat als meerdere huishoudens meedoen, hij staffelkorting geeft. Ik kan het iedereen aanraden.”

Meer weten over de isolatieactie in Niehove? Neem dan contact op met Harry, Lammert of Wietse van het energieteam via buurkracht.nl/niehove.

Speel het gratis energiespel

Een bijeenkomst bij jou in de buurt?